DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

Túl van a műtéten Sophia Flörsch

Jó hírek érkeztek a szörnyű makaói baleset sérültjeiről: a gerinctörést szenvedett versenyzőnőn sikeres műtétet hajtottak végre és a többiek is hamarosan elhagyhatják, vagy már elhagyhatták a kórházat.

A mindössze 17 éves pilótahölgy nagyjából 275 km/h-val haladt, amikor hozzáért egy másik autó hátuljához, majd irányíthatatlanul nekicsapódott Sho Tsuboi TOM autójának a Lisszabon kanyarban, ahonnan kirepült a pályáról, átszakítva a védőkerítést, és nekicsapódott egy fotósok számára kialakított építménynek.

A balesetben Flörsch-nek eltört a gerince, amelyet a mai napon műtöttek meg. A hétórás beavatkozás szerencsére jól sikerült, az orvosok sajtótájékoztatón mondták el, hogy az életfunkciói jók, a végtagjai pedig mozognak - két hétig mindenképpen marad még a kórházban.

Szerencsére jó hírek jöttek a baleset többi súlyos sérültjéről is: Sho Tsuboi és az egyik fotós, Hiroyuki Minami már ki is jöhetett a kórházból, a sérült májjal beszállított másik fotóst elvileg tíz nap múlva engedik ki, a pályabíró, Chan Cha pedig három-négy nap múlva távozhat.



DsXDYtoWkAAD_R1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: