DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Carey: Remélem, újra lesz Schumacher az F1-ben

A száguldó cirkusz egyik első embere, Chase Carey nagyon várja, hogy az európai Formula-3 tavalyi bajnoka, Mick Schumacher hamarosan a Formula-1-be is megérkezzen. Igaz, sikert nem tud előre jósolni neki.

Michael Schumacher nevét minden Formula-1-rajongó ismeri, még azok is, akik visszavonulása után kezdték el nézni a sportágat. A német legenda a maga idejében elképesztő teljesítményt mutatott, két különböző istállóval (három különböző motorral) összesen hét világbajnoki címet szerzett, ebből zsinórban ötöt a Ferrarival.

Összesen kilencvenegy alkalommal intette le elsőként a kockás zászló (ha az 1994-es belgiumi versenyt nem számoljuk, ahol utólag a kizárás sorsára jutott). Fia, Mick tavaly sikerrel elhódította az európai Formula-3-as bajnoki címet egy kitűnő győzelmi sorozattal, idén pedig már a Formula-2-ben próbálhat szerencsét a Prema istállóval.

Mick Schumachert Carey-n kívül rengeteg szakértő is az F1-be várja


„Jól tudom, hogy Michael Schumacher a sportág egyik hőse. Csodálatos, hogy fia már a Formula-2-ben versenyezhet, a lehető legjobbakat kívánom neki. Sikert nem prognosztizálhatok neki előre, de már ez is nagyszerű, ami eddig történt” – idézi Chase Carey-t a f1today.net szakportál.

„Megpróbáltuk, hogy a Formula-3 és a Formula-2 a száguldó cirkusz láthatóbb előszobái legyenek. Mindig is az F1 marad a csúcs, de azt szerettük volna, hogy a jövő sztárjai kicsit nagyobb támogatást és figyelmet kapjanak. Mick sztorija nagyszerű, hihetetlenül izgatottan várom, hogy a pályán láthassam idén.”

Carey már csak a hírnév miatt is nagyon szeretné, ha újra egy Schumachert köszönthetne a Formula-1 mezőnyében, erre pedig Micknek minden esélye meg is van, a Formula-2-ből gyakran kerülnek fel az utóbbi években, ráadásul a tizenkilenc éves német a Ferrari juniorprogramjának is részese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: