DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lorenzo: Mindig egy lázadó voltam

A Repsol Honda világbajnoka jól tudja, nem egyszerű eset, például az édesapjával nagyon különböző karakterek, és emiatt számtalan vitájuk volt. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy rengeteget köszönhet neki.

Az ötszörös világbajnok spanyol sosem titkolta el, bizony félt, amikor 2008-ban több bukást követően vissza kellett ülnie a motorjára. Szerencsére azonban nem váltott sportágat, így mára a MotoGP egyik állócsillagává vált Jorge Lorenzo.

 lorenzo-portre-2019



„Amikor tizenegy esztendeje sorozatban estem el, és az egyik bukásom alkalmával úgy beütöttem a fejem, hogy napokig nem emlékeztem semmire, bizony eszembe jutott, ha folytatom, megölöm magam. Nem titok, a következő futamon bizony féltem, és ezt több újságírónak le is nyilatkoztam. Sokan megdöbbentek akkoriban, mert így még senkit sem hallottak beszélni a versenyzők közül. Ráadásul majdnem a karrierem bánta az őszinteségemet, mert a csapatok elkezdtek gondolkodni, vajon egy félős motoros kell-e nekik” – elevenítette fel a 68-szoros futamgyőztes.

Lorenzo szerint sosem hátrált meg a kihívások elöl, és a sokszor tapasztalható keménységét az édesapjától örökölte.

„Az apám világ életemben kemény volt velem, de rengeteget köszönhetek neki, hiszen megkaptam tőle az élet legfontosabb dolgait, ránevelt a szorgalomra, a fegyelemre és az őszinteségre. Tény, hogy nagyon különbözőek és hasonlóan erős karakterek vagyunk, és ha sok időt vagyunk összezárva, akkor biztos, hogy vita lesz a vége. Ám mindig rájöttem az ilyen alkalmak után, hogy mindig a legjobbat akarta nekem. Én amolyan lázadó voltam mindig, olyan James Dean, aki nem hagyja, hogy szabályok kössék meg a kezét, és mindig azt csináltam, amit a legjobbnak véltem. Most már tudom, néha hibáztam abban, hogy nem hallgattam apámra mindenben” – jelentette ki Lorenzo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: