DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

A WRC-ben is tesztelni akar Alonso

A friss hírek alapján egyre komolyabban érdeklődik a ralizás iránt Fernando Alonso: a Toyota Dakar-gépe mellett a gyártó WRC-autóját is kipróbálná, mondta Tommi Makinen, a japánok rali-világbajnoki csapatának főnöke.

A harmadik Dakar-győzelméért küzdő Nasser Al-Attiyah árulta el a sajtónak, hogy Fernando Alonso a következő hónapban útmutatása mellett Katarban tesztelheti a Toyota tereprali-versenygépét, a Hiluxot. A Dakar-csapat feje, Glyn Hall az Autosportnak azt nyilatkozta: amennyiben Alonso úgy dönt, 2020-ban rajthoz áll a legendás versenyen, helyet teremtenek neki az alakulat struktúrájában.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok a Toyota versenyzője a WEC-ben, ezért kézenfekvő, hogy a japán gyártóval kóstoljon bele a ralizásba. A márka a Dakar mellett a rali-világbajnokságon is érdekelt, Alonso pedig az itt szereplő versenygépet, a Yaris WRC-t szintén kipróbálná. Kérésével a Toyota Japánban, novemberben tartott eseményén fordult a Toyota Gazoo Racing WRC-részlegének csapatfőnökéhez, Tommi Makinenhez, írta a spanyol as.com.



„Fernando nagyon kedves ember. A japán rendezvény előtt nem volt lehetőségem személyesen találkozni vele, nagy öröm volt megismerni, mivel óriási alakja a motorsportnak” – idézi az AS Makinent. Alonso már ekkor nagy érdeklődést mutatott a rali irányába: „Megkérdezte tőlem, hogy lehetne-e szervezni egy tesztet Finnországban. A probléma ezzel az FIA tesztekre vonatkozó korlátozása.”

A Dakarral ellentétben a WRC-ben – az F1-hez hasonlóan – szigorú tesztszabályozások vannak érvényben. Ahogyan azonban a Formula-1-es filmforgatási napok esetében, itt is meg lehet kerülni a tilalmat: „Rövid időn belül nehéz lesz megvalósítani, de mivel mindannyian szeretnénk, hogy Fernando kipróbálja a Yarist, megoldást keresünk rá. Talán a legjobb lehetőség az egyik PR-eseményt kihasználni, ami nem számít tesztnapnak” – beszélt tervéről a négyszeres világbajnok Makinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: