Engedély nélkül, zöldfelületeken a kamioncirkusz

2019 jún 13
Megosztás

Habár valószínűleg egészen másfajta csúcsokat döntögetnének, inkább csak az arcátlanság világcsúcsát ostromolják azok a vontatmányos kamionok, amely felparkoltak a gyepre – és nem is akárhol, hanem Kecskemét három forgalmas részén: az Izsáki úton, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia előtt és a GAMF mellett, továbbá a Március 15. utcánál.

A védett zöldfelületeken terpeszkedő behemótok nyilván a trélerre felállított monstereket reklámoznák – mindezt engedély nélkül és tiltott terülten parkolva, immár napok óta. A példátlanul kirívó szabálytalanság természetesen azonnal felkeltette a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelőinek figyelmét is, akik azonban hiába bírságolják meg a járműveket minden nap, és szólítják fel az azonnali távozásra.

• A kamionok tulajdonosát minden nap, amióta felálltak járművei a parkosított részeken a gyepre, feljelenti a Kecskeméti Városrendészet, és már többször is felszólítottuk hivatalosan, hogy azonnal hagyják el a zöldfelületet, de mindez eddig semmit sem használt. – mondta el Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

• Tudomásunk szerint - mivel reklám-tevékenységet folytat – erre a célra sem kért városi engedélyt, más kérdés persze, hogy még ha kért volna, természetszerűleg arra a területre, és általánosságban is: semmilyen zöldterületre sem kaphatott volna helyfoglalási engedélyt.

• Jogosnak érzem a környékeken sétálók, és általánosságban a városlakók felháborodását azért, hogy vannak olyanok is köztünk, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad; és semmibe veszik környezetünk védelmét; a füvet széttaposva, a parkot tönkretéve próbálják meg ingyen reklámozni magukat!

• A Kecskeméti Városrendészet kiemelt feladatának tartja a városi zöldfelületek védelmét, és a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a város köztereit senki se tehesse tönkre – se személyautóval, sem pedig tehergépjárművekkel ne állhassanak be büntetlenül a parkosított területekre. Ennek megakadályozására célzott ellenőrzéseket folytatunk, a szabálytalankodókat pedig feljelentjük. Így történik ez a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia előtti parkban, a GAMF mellett és a Március 15. utcára leparkolt kamionokkal is, melyeknek eltávolításáért mindent meg fogunk tenni.

 

Hozzászólások

Kerékbilincs!!!