Roncs autóktól szabadította meg a közterületeket a Kecskeméti Városrendészet

2019 júl 20
Megosztás

A Kecskeméti Városrendészet az elmúlt időszakban ismét több hulladékká vált roncs autót szállított el közterületről ezzel értékes parkolóhelyeket szabadítva fel az autósok számára.

Nemcsak a környezetet csúfító megoldás – de nem is jó üzlet a gépkocsi tulajdonosok részéről, ha használhatatlanná vélt járműveiket Kecskemét közterületein hagyva próbálnak megszabadulni a roncsoktól. 

A hatályos jogszabályok alapján a  hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 10 napig szabad tárolni. E határidőt követően a rendszám nélküli  járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja.  Az elszállítás (és az azt követő tárolás) költsége  jármű üzemben tartóját terheli.

Az 5/2009. (X. 16.) IRM rendelet alapján:

a jármű elszállításának költsége: 17.250,- Ft + ÁFA, a jármű tárolásának és őrzésének költsége naponta: 1.200,- Ft + ÁFA; a jármű értékesítésének költsége: 11.500,- Ft + ÁFA. – tudtuk meg Csíkos Imrétől, a Kecskeméti Városrendészet vezetőjétől.

A képeken az utóbbi napok városrendészeti intézkedéseit láthatják az olvasók – melynek keretében a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelőinek közreműködésével a városunk parkírozó helyein és utcáiban hagyott roncs autókat távolítottak el.