Újabb környezetszennyezőket buktattak le a térfigyelő kamerák

2019 május 29
Megosztás

A Kecskemét közterületeire kihelyezett térfigyelő kamerák sohasem pihennek. A város különböző pontjain elhelyezett térfigyelő kamerák – illetve a kezelőszobában szolgálatot teljesítő városrendészek - a nap 24 órában figyelik az adott területeket, és ezzel együtt rögzítik a beérkező információkat.

Ennek okán újabb szemetelőket sikerült tettem érni és beazonosítani – akik ráadásul a környezetet szennyező hulladékkal csúfították el az ott élők környezetét.

A Praktiker áruház környékén lévő terület a mai napig Kecskemét egyik neuralgikus pontja az illegális szemétlerakásnak, ezért kiemelt figyelmet fordít a térség megfigyelésére a Kecskeméti Városrendészet. Sajnos nem hiába, mert mindig akadnak olyanok, akik mások kárán sem tanulva, újra és újra megpróbálkoznak illegális hulladék lerakásával.

A legutóbbi esetről a következőképpen számolt be Csíkos Imre a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

- A térfigyelő kamerákat ellenőrző városrendészek május 27-én, hétfőn délután, arra lettek figyelmesek, hogy a kecskeméti Zöldfa utcában lévő kamera alatt megállt egy fehér Wartburg gépkocsi és a vezetője a csomagtartóból autógumikat dobált az út szélére. A kollégáim miközben a kameraképet nézték és ráközelítettek az elkövetőre, azonnal értesítették járőröző társaikat, mire azonban a forgalomban a helyszínre kiérkeztek, az elkövető távozott - mondta Csíkos Imre. Hozzátette: a felvételeken azonban az elkövető személye jól beazonosítható, sőt rendelkezésre áll a gépkocsi rendszáma is, amelyből az illegális hulladékot a területre szállították, így ezen bizonyítékokkal együtt megtettük a feljelentésünket a Kecskeméti Rendőrkapitányságon.