Megműtötték a német férfit, akit durván megvertek a biztonsági őrök a bulinegyedben

2019.03.18. 14:14

"Komoly műtéten van túl az német menedzser, akit fiaival együtt összevertek a bulinegyedben másfél héttel ezelőtt. Az 57 éves férfi ügyvédje, Varga Zoltán lapunk megkeresésére elmondta, hogy ügyfele arca eltört, illetve több helyen is megsérült, ezért orvosi beavatkozásra volt szükség, hogy helyre tegyék a csontokat" - írja a 24.hu. A lapnak a férfi ügyvédje azt mondta:

"A múlt héten operálták meg Németországban, de még mindig kórházban van. Szakértő fogja megvizsgálni, hogy maradandóak-e a sérülései."

Ahogy arról beszámoltunk, durván megvertek a biztonsági őrök egy Gozsdu udvarban található hely előtt egy férfit - aki az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere - illetve a férfi két fiát. 

Az esetről a sértettek ügyvédje korábban  az Indexnek azt mondta , a német állampolgárságú ügyfele a Budapesten tanuló két fiával péntek este a Gozsdu Udvarban lévő egyik étteremben vacsorázott. Ezután átmentek egy másik közeli helyre. Később visszamentek az étterembe, ahol korábban vacsoráztak, mert újra enni akartak. Ekkor azonban nem engedték be őket a kidobók, akik először az egyik, majd a másik fiút fújták le spray-vel.

Amikor a magyarul nem beszélő apa mindezt a mobiljával videóra vette, őt is megtámadták. Mindenkit ököllel ütöttek, rúgtak, még akkor is, amikor már a földön feküdtek. Az apa súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, főleg a szeme sérült, műtét vár rá, míg a fiai könnyebben sérültek, igaz, egyiküknek így is össze kellett varrni az arcát. Az esetnek több szemtanúja volt, de a térfigyelő kamerák is mindent rögzítettek.

A 24.hu-nak az ügyvéd most úgy nyilatkozott:

Az ügyfelemnek pont most lett volna egy komoly üzleti ügye. De mivel kórházban van, nem tudott elmenni rá. Egy ilyen vállalatvezető esetében egészen más összegek lehetnek, mint ami a magyar bíróságokon hasonló esetekben megszokott. Ráadásul nemcsak őt, de a gyerekeket is érte kár és lelki megrázkódtatás, aminek ugyancsak ára van. Az a szomorú, hogy minden ilyen eset rossz hírét viszi az országnak. Magyarországon elég erős a külföldiek elleni hangulat. Mivel előtte németül beszéltek, azt sem zárom ki, hogy ezért verték meg őket a biztonságiak.