Salgótarjánba kell mennie, ha el akarja ma kerülni a 30 fokot

2019.06.10. 07:28

Miután véget ért a májusi november, a tavaszt kihagyva egyből a legkeményebb nyári időjárásba érkeztünk meg június elején, ami a hónap közepéhez közeledve az első nyári hőhullámként csúcsosodik ki.

„Túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A Dunántúl északi felén élénk, a Fertő térségében olykor erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 29 és 33 fok között várható. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő" - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napközbeni középhőmérséklet főleg délen és a nagyvárosokban pedig simán elérheti a 25 fokot. Az előrejelzési térképen egyedül Salgótarján az, ahol nem éri el a várható hőmérséklet hétfőn a legalább harminc fokot, bár ott sem lesz kifejezetten hűvös, oda 29-et jósolnak.

Keddtől kezdve hasonló időre számíthatunk, akár még egy kis emelkedésre is, viszont annyi újdonság lesz az időjárásban, hogy kis valószínűséggel, de az ország bármely pontján kialakulhatnak záporok, zivatarok.