Nem adták vissza időben az aláírásgyűjtő íveket, minden főpolgármester-jelöltet megbírságoltak

2019.09.15. 20:48 Módosítva: 2019.09.15. 22:53

Szeptember kilencedikével lezárult az ajánlásgyűjtési időszak az őszi önkormányzati választáson induló egyéni jelölteknek, de a fővárosban a megadott határidőig senkinek nem sikerült visszaszolgáltatni az illetékes választási irodának minden kiadott ívet. Ez azt jelenti, hogy minden főpolgármester-jelöltet megbírságolnak – írja az Azonnali.

A legkevesebbet a Fidesz–KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott. Ők 1500 ívet vettek fel a Fővárosi Választási Irodától, és csak egyet nem vittek vissza a megadott határidőre, vagyis csak ezer forint büntetést kell fizetnie. 

A legnagyobb bírságot pedig a Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta. Nekik 1500 ívből hetvennyolcat nem sikerült időben visszahozni, amiért hetvennyolcezer forintos bírsággal büntetik őket. Állításuk szerint logisztikai hiba történt, ugyanis az üresen maradt ívekkel adtak le néhány aláírt papírt is, pedig utóbbiakat egy nappal korábban kellett volna visszaszolgáltatni. 

És a többiek

  • A Munkáspárt főpolgármester-jelöltjének, Thürmer Gyulának nem sikerült az induláshoz elegendő számú aláírást összegyűjtenie, és még meg is bírságolták, ugyanis a kikért 1300 ívből szintén egyet nem vittek vissza. 
  • Berki Krisztiánék huszonhárom ívet nem adtak vissza az 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent. 
  • A második legnagyobb bírságot az ellenzéki pártok jelöltje, Karácsony Gergelyék hozták össze. Ők összesen negyvenhárom ívvel maradtak adósak, vagyis negyvenháromezer forintot kell majd fizetniük.