Gázrobbanás rázta meg Szekszárdot, öt ember megsérült

2019.10.09. 12:06 Módosítva: 2019.10.09. 15:13

Hatalmas, robbanásszerű hang rázta meg ma délelőtt Szekszárdot, majd nem sokkal később szirénák hangjától volt hangos a város, tűzoltók, mentők, rendőrök siettek a helyszínre – számolt be a Teol.hu.

Az MTI azt írta, a robbanás a Herman Ottó utcában, egy többszintes épület második emeleti lakásában történt, a ház több lakása lakhatatlanná vált. Az épületből több embert tűzoltók hoztak ki, a mentők öt sérültet vittek kórházba.

A mentésben több mint húsz tűzoltó vesz részt, az esetleges sérültek felkutatása folyamatban van. A lakhatatlanná vált lakások miatt száz ember elhelyezésére lesz szükség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentők öt embert vittek kórházba, két férfi súlyos, három nő könnyű sérülést szenvedett.

Ács Rezső (Fidesz–KDNP), a város polgármestere közölte: ismeretei szerint 10 és 30 között van a sérült lakások száma, az ott élőket az önkormányzat el fogja helyezni. Tíz, üresen álló önkormányzati bérlakás, kollégiumi férőhelyek és a szociális főigazgatósághoz tartozó intézmények is rendelkezésre állnak.