DiCaprio és Scorsese hatodik közös filmjüket készítik

2018.10.25. 09:16

Egy ideje pletykálják, de most már hivatalos: Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese elkészítik hatodik közös filmjüket. A Killers of the Flowers Moon David Grann újságíró 2017-es dokumentumregényének adaptációja, írja a Variety.

A megtörtént esetet feldolgozó regény Oklahomában játszódik a húszas években. Ekkor találtak olajat az egyik indián törzs területén, és kezdetben úgy tűnt, hogy sikerül megegyezni velük. Az indiánoknak cserébe azért, mert belementek az olajkitermelésbe, akkora részesedést ígértek a haszonból, amivel Amerika leggazdagabbjai közé kerülhettek volna. Csakhogy a megállapodás után különös gyilkosságsorozat kezdődött, az áldozatok mind a törzs tagjai közül kerültek ki. Az ügy végül az FBI-hoz került, ez lett J. Edgar Hoover első sikere.

Az FBI alapító-igazgatóját 2011-ben már eljátszotta DiCaprio, akkor a Clint Eastwood rendezésében készült J. Edgar - Az FBI embere című filmben. Hogy most is őt alakítja-e, az még kérdés. Az viszont biztos, hogy eddig már öt filmet készített Scorsese-vel: a New York bandáit, az Aviátort, A téglát, a Viharszigetet és A Wall Street farkasát.

A Killers of the Flowers Moon forgatása jövő nyáron kezdődik. 

Ne maradjon le semmiről!