Milyen lenne a világ, ha a Beatles sosem létezett volna?

2019.02.13. 09:56

Kicsit gondban vagyok a Yesterday alapötletével, úgyhogy elmagyarázom: egy fiatal zenész balesetet szenved, miközben az egész világon elmegy az áram. Amikor a srác felébred, minden ugyanolyan, mint eddig, egy kivétellel. Az egy kivétel pedig az, hogy a Beatles sosem létezett. Nincs Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison és John Lennon (vagy legalábbis sosem találkoztak és sosem zenéltek együtt), a Yesterday, a Let It Be, az I Wanna Hold Your Hand, és a temérdek slágerük sosem létezett, vagy ha igen, senki sem emlékszik rá. Kivéve a Yesterday főszereplőjét, aki elkezdi a Beatles dalait úgy eladni, mintha a sajátja lenne az összes, ezzel pedig jön a világhír, a siker, a pénz, és az érzés, hogy valójában egy hatalmas csaló vagy.

Több dolgot nem értek az egészben. Az egyik az, hogy hogyan létezhet ebben a világban a Coldplay és Ed Sheeran, ha a Beatles gigantikus hatása nem volt a popzenére. Abban sem vagyok biztos, hogy ha valaki most előállna a Beatles dalaival, akkor ugyanakkora sikere lenne, mint akkor. És azt sem értem, hogy miért gondolta azt Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos), hogy ezt a filmet fogja megcsinálni. Azt értem, hogy Richard Curtis rendező-forgatókönyvíró miért írta meg (neki köszönheti a világ az Igazából szerelmet is), de a rendező nekem egy rejtély. Mondjuk vicces, hogy az alaphelyzet olyan, mint a magyar Coming Outban, csak ott a meleg főszereplőből hetero lett egy baleset után, itt meg az egész világ felejt el egy nagyhatású zenekart.

Mindegy, itt az első előzetes hozzá:

A főszerepet az eddig ismeretlen Himesh Patel játssza, a gyerekkori legjobb barátját Lily James. Feltűnik még a Yesterdayben James Corden és Kate McKinnon is. Június 28-án mutatják be az Egyesült Királyságban, magyar premierről egyelőre nincs hír, Magyarországon június 27-én fogják bemutatni.

Ne maradjon le semmiről!