Pikachu hiába erőlködik, esélye sincs a Bosszúállók ellen

2019.05.13. 08:50

A Bosszúállók: Végjáték továbbra is az észak-amerikai kasszasikerlista élén áll, a Disney szuperhősfilmje harmadik hete nem mozdul a csúcsról – írja az MTI. A Walt Disney vasárnapi adatai szerint a Bosszúállók: Végjáték a hétvégén újabb 63,1 millió dollárt (18 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai mozikban, és ezzel amerikai és kanadai bevételei elérték a 723,5 millió dollárt (208 milliárd forintot).

pikachu
Fotó: outnow.ch

A Pokémon – Pikachu, a detektív című filmre, amelynek főszerepéhez az eredeti verzióban Ryan Reynolds kölcsönözte a hangját, a pénteki premiertől vasárnapig 58 millió dollárért (16,7 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Így az a szokatlan helyzet állt elő, hogy a toplistán két film is 50 millió dollár fölött teljesített. És bár szép teljesítmény, hogy a Bosszúállók még mindig őrzi az elsőségét, valamivel nagyobbat esett vissza a harmadik hetére, mint amit vártak: 57 százalékos esése magasabb, mint amennyit a korábbi Bosszúállók, a Végtelen háború produkált a harmadik héten (46%) – írja az Indiewire.

A Bosszúállók világszintű bevétele hamarosan eléri a 2,5 milliárd dollárt, úgyhogy nagyon könnyen lehet, hogy ez a film fogja átvenni a „világ legnézettebb filmje” címet az Avatartól.

A heti bemutatók közül a Csaló csajok című vígjátékra, amelyben Anne Hathaway és Rebel Wilson szerepel, 13,6 millió dollárért (4 milliárd forintért) fogytak a jegyek.

Az első öt közé még a The Intruder című horror és Jonathan Levine Csekély esély című romantikus komédiája jutott be 6 millió dollár (1,7 milliárd forint) körüli bevétellel. Diane Keaton szintén a hétvégén debütált Poms című vígjátéka 5,1 millió dolláros (1,5 milliárd forintos) jegyeladásával alaposan elmaradt a várakozásoktól.