Érdi Mária bronzérmet szerzett a vitorlázók előolimpiáján

2019.08.22. 12:21

Érdi Mária a harmadik helyen végzett Laser Radial hajóosztályban az Enosimában rendezett vitorlás előolimpián, így Berecz Zsombor Finndingiben elért győzelme után újabb magyar érem született Japánban.

Érdi csapatának tájékoztatása szerint a junior világ- és Európa-bajnok magyar sportoló az erős szélben rendezett első és második futam után a mezőny élén állt, majd a szélcsendes folytatásban két pozíciót veszített ugyan, de így is ott tudott maradni a legjobb három vitorlázó között.

A csütörtöki éremfutamot a harmadik helyről várta, és ezt a pozícióját végig meg tudta őrizni, így dobogós helyen végzett a versenyen. A 2020-as tokiói olimpiai induláshoz szükséges kvótát már megszerző Érdi az előolimpiát követően még egy világkupa-versenyen is rajthoz áll Japánban.

Ami a versenyen résztvevő többi magyar vitorlázót illeti, a Finndingiben versenyző Berecz Zsombor szerdán, már az éremfutam előtt megnyerte az előolimpiát, a szintén tokiói kvótával rendelkező Vadnai Benjamin pedig a 17. helyen zárt Laser Standardban.

(MTI)