eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Mekkora a biztonságos oldaltávolság, amikor kerékpárt kerülünk? címmel, az 1,5 méteres előzési oldaltávolság betartására indított kampány sajtótájékoztatóján a BKV kelenföldi autóbuszgarázsában 2018. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy fejlesztés a Balaton környékén

Év végére elkészül a Győr-Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint átadják a teljes úthálózatot - jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz elmondta, hogy megkezdődtek a munkálatok a Gyulafirátót és Eplény közti szakaszon. A 4,5 kilométer hosszú, makadám burkolatú kerékpárút, amelyet a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (VERGA) 40 millió forintos saját forrásából és 80 millió forint kormányzati támogatásból finanszíroznak, év égére elkészül.

Hozzátette:

a teljes úthálózat, amely Győrt és a Balatont köti majd össze, jövő év végére készülhet el, 1 milliárd forintból.

Révész Máriusz elmondta azt is, hogy folyamatosan épül majd a kerékpárút egészen Zircig, így a Veszprém és Zirc közötti szakasz már jövőre használható lesz, hozzátéve, hogy a Győrt Balatonfüreddel összekötő kerékpárút a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2021-re készülhet el.

A következő években mintegy150 milliárd forintot fordítanak kerékpárutak építésére, támogatva az aktív turizmus erősödését - fűzte hozzá.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a városon belül 18 kilométernyi kerékpárutat építettek, 40 kilométernyi, a városhatárt átszelő kerékpárút építése, előkészítése pedig zajlik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×