eur:
394.2
usd:
365.02
bux:
65570.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az április 8-i országgyűlési választásra leadott levélszavazatokat tartalmazó urna a kolozsvári főkonzulátuson 2018. március 26-án. Ettől a naptól és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A 118 külképviselet közül csak a 12 kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) lehet átvenni a szavazási levélcsomagot. Lehetőség van arra, hogy a szavazólap és a nyilatkozat kitöltése után a választópolgár a külképviseleten leadja szavazatát. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.
Nyitókép: Biró István

Több településen senki sem akar polgármester vagy képviselő lenni

Sok helyen nem lesz tétje az október 13-i polgármester-választásnak – egyebek mellett a Győr-Moson-Sopron megyei Téten sem, ahol csak egy jelölt indul el. Ezeken a településeken azonban még mindig jobb a helyzet, mint ott, ahol senki sem akar polgármester vagy képviselő lenni, ezért elmarad a szavazás.

Hajdú-Bihar megyében a 17 ezer lakosú Hajdúnánáson egyetlen ellenzéki sem akadt, aki úgy érezte volna, hogy van kedve vagy esélye legyőzni Szólláth Tibort, a települést tíz éve irányító kormánypárti polgármestert. A megyében Mikepércsen, Esztáron, Földesen, Újtokoson, Bedőn, Derecskén és Körösszakálon is elmarad a verseny.

Győr-Moson-Sopron megyében Téten, Fertőszentmiklóson és Fertődön sem került kihívója a településvezetőnek.

Csongrád megye 60 településéből 13-ban nem kell különösebb izgalmakra számítani. Csanádalbertiben, Derekegyházon, Deszken, Felgyőn, Kübekházán, Mórahalmon, Nagyéren, Óföldeákon, Röszkén, Székkutason, Tömörkényen, Üllésen és Zákányszéken

senki sem indul el a polgármester ellen.

Nagyéren és Röszkén ráadásul ugyanannyi képviselői hely van, ahány jelölt, tehát ezen a két településen már most mindenki biztos lehet a megválasztásában.

Bács-Kiskun megyében, ellenfél hiányában a mélykúti polgármester, Kovács Tamás hanyagolhatja a kampányt. Békés megyében a sarkadi Mokán István tervezhet újabb 5 évre.

Somogy megyében Igalon és Tabon újrázhat a polgármester, Fejér megyében pedig a felcsúti Mészáros László István lehet biztos benne, hogy október 14-én is ugyan az lesz a munkája, mint most.

Baranya megyében 72, Heves megyében 21 olyan település van, ahol csak egy polgármesterjelölt méretteti meg magát.

De ezeken a helyeken legalább lesz választás.

A Zala megyei Lakhegyen és a Veszprém megyei Balatonszepezden egyetlen polgármesterjelölt sem regisztrálta magát. Lakhegyen és a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson képviselőjelöltek sincsenek. A Baranya megyei Apátvarasdon pedig csak 4-en pályáznak az 5 képviselőmandátumra. Úgyhogy ezeken a helyeken csak

áprilisban tartják meg a választást, hátha addig felébred a politikai vállalkozószellem néhány helybéliben.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×