eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kocsit loptak a javítóintézetből szökött fiatalok

Már többszörösen büntetett 16 és 19 éves fiatal ellen emeltek vádat Zalában, miután megszöktek a nagykanizsai javítóintézetből, autót loptak, illetve autóbuszból és hulladékszállító járműből pénzt és üzemanyagot próbáltak lopni .

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a 16 éves fiúval szemben korábban a bíróság próbára bocsátást alkalmazott, de újabb bűncselekmények miatt hároméves javítóintézeti nevelésre ítélték, és most is folyik ellene büntetőeljárás.

A 19 éves fiatalt a bíróság kétszer közérdekű munka végzésére kötelezte, majd lopás miatt kétéves javítóintézeti nevelésre ítélte.

Tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy megszöknek a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyéről, és hazamennek Szombathelyre. A kerítésen keresztül kijutottak az intézetből, majd néhány kilométerrel távolabb

találtak egy személyautót lehúzott ablakkal, és benne az indítókulccsal.

A kocsival Keszthelyre mentek, ahol a Volán-telepen akartak üzemanyagot lopni. A drótkerítésen átjutva egy autóbusz ablakán át bemásztak a járműbe, felfeszítették a műszerfalon lévő kasszát, de pénzt nem találtak. Ezután egy szemétgyűjtő gépkocsi tanksapkájának fedelét csavarták le, de nem tudtak belőle gázolajat lopni.

A két fiatal a lopott autóban éjszakázott, majd másnap indultak tovább Szombathely felé, Káld után azonban a rendőrök elfogták őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindkettőjük ellen jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×