eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Eltűntek helyükről a Veszprémi Állatkert oroszlánjai

Helyüket tigrisek foglalták el. Az oroszlánokat két hétig nem láthatja senki, ennyi időbe telik ugyanis beszoktatásuk az új helyükre.

Új, 2000 négyzetméteres kifutó épült a Veszprémi Állatkert oroszlánjainak, a négyfős falka átszállítására tehát megnyílt a lehetőség, sőt a hely akár 6-8 állat fogadására is alkalmassá válhat. Az üvegpaneloknak köszönhetően akár néhány centire is meg lehet majd közelíteni az állatok királyait - írja a Vehir.hu.

Az első két állat átköltöztetése nagyjából fél órán át tartott a szerda délutáni hőségben. Az elkábított oroszlánokat teherautóval, ketrecekben szállították, mely során állatorvosok és az állatkert munkatársai folyamatosan ügyeltek az állatok megfelelő életfunkcióira.

A költöztetéssel minden rendben zajlott, most majd a beszoktatás ideje jön, így 10-12 napig még nem láthatók az állatok, de a Veszprémi Állatkert majd Facebook-oldalán beszámol arról, mikortól igen.

A tigrisek egyébként a költözés legnagyobb nyertesei, ők ugyanis megkapják az oroszlánok régi helyét, sajátjuk megtartásával.

Az oroszlánok új lakhelyére 100 millió forintot költöttek.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×