eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvan a debreceni BMW-gyár vezetője

Nagyágyú kerül a tervek szerint 2022-ben induló debreceni BMW-gyár élére.

A BMW hivatalosan is kinevezte Michele Melchiorrét, hogy a tervek szerint 2022-ben induló debreceni BMW-gyárat vezesse - írta a német autóipari szaklap, az Automobilwoche alapján az Autopro.hu.

A szakember egyben a BMW-csoport alelnöke 2018 októberétől, előtte a bécsi központú Semperit gumigyártó és műanyagipari vállalat vezérigazgatói tisztét töltötte be. 2016 előtt is az autóiparban mozgott, a DaimlerChrysler AG-nál (a Daimler AG 1926-tól 1998-ig Daimler-Benz, 1998-tól 2007-ig DaimlerChrysler néven működött, 2007 óta csak Daimler néven működik), valamint az FCA Fiat Chrysler Automobiles-nál töltött be vezető tisztségeket. Megfordult az Airbusnál és a Bombardiernél is, az előbbinél az ellátási lánc és beszerzési részlegen, az előbbinél pedig az alkatrészgyártási részlegnél volt.

Debrecen, 2018. október 12.
Oliver Zipse, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja (elöl b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl j) a BMW debreceni gyárberuházásának támogatásáról szóló megállapodást a Debreceni Egyetemen 2018. október 12-én. Mögöttük Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Michele Melchiorre, a BMW gyár debreceni igazgatója, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j).
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Oliver Zipse, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja (elöl b) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl j) a BMW debreceni gyárberuházásának támogatásáról szóló megállapodást a Debreceni Egyetemen 2018. október 12-én. Mögöttük Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Michele Melchiorre, a BMW gyár debreceni igazgatója, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ott volt tavaly, amikor a magyar kormány és az autógyár képviselői Debrecenben aláírták a befektetésről szóló dokumentumokat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×