eur:
394.04
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Rangjának megfelelően indította BL-idényét a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 40-28-ra legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

A rendkívül bő kerettel rendelkező Veszprém csapatából ezúttal Székely Márton, Pawel Paczkowski, Mirsad Terzic és Borut Mackovsek hiányzott.

A norvég Kent Robin Tönnesen vezérletével remekül kezdtek a hazaiak, de a folytatásban öt percig nem dobtak gólt, és elég volt az ukránoknak a felzárkózáshoz. A huszadik percben a vendégek jobbátlövőjét, Sztanyiszlav Zsukovot piros lappal kizárták a játékvezetők, mert védekezés közben megütötte Lékai Máté arcát.

Ezt követően ismét hatékonyan kézilabdáztak a veszprémiek, és Sterbik Árpád védéseire alapozva négygólos előnybe kerültek a szünet előtt.

A második félidőt 4-0-s sorozattal kezdték a házigazdák, akik Tönnesen és Dragan Gajic újabb találataival növelték a különbséget, és tulajdonképpen ekkor döntötték el a meccset (24-16). A 43. percben alakult ki először tízgólos lülönbséga a csapatok között, ekkor a Motor Zaporizzsja időt kért, ám a játék képe a továbbiakban sem változott, és a Veszprém a vártnál is magabiztosabban győzött.

A hazaiak közül Dragan Gajic és Kent Robin Tönnesen, a vendégektől pedig Barisz Puhovszkij és Aidenas Malasinskas jutott el hat gólig.

Férfi BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Motor Zaporizzsja (ukrán) 40-28 (17-13)

Az előző idényben ezüstérmes Telekom Veszprém jövő szombaton a német THW Kiel együttesét fogadja a BL csoportkörében, a Mol-Pick Szeged pedig vasárnap a francia Paris Saint-Germain vendége lesz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×