eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A román Tudor Fulea (b) és Hosnyánszky Norbert a BENU Kupa férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Románia mérkőzésén a budapesti Laky Károly Sportuszodában 2017. július 9-én. A magyar válogatott 15-9-re győzött, így megnyerte a BENU Kupa férfi vízilabdatornát.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Hosnyánszky Norbert visszatér a magyar vízilabda-válogatottba

Az egriek olimpiai bajnok, 35 éves klasszisa legutóbb a 2017-es, hazai rendezésű világbajnokságon játszott a nemzeti csapatban.

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerdán nevezte meg azt a keretet, amellyel jövő csütörtöktől szombatig dolgozik együtt.

"A keretben a nyári világbajnokságon részt vevő tizenhárom játékos mellett további hét játékos található, akik egy kivételével folyamatosan ott voltak az utóbbi időben a válogatottban, így meghívásuk nem számít meglepetésnek" - idézte a szakvezetőt a szövetség honlapja. "Hosnyánszky Norbert személyében van egy olyan játékos, akit egyrészt senkinek sem kell bemutatni, másrészt akivel a 2017-es világbajnokság után abban maradtunk, hogy egy ideig nem lesz válogatott, de ha úgy látom, akkor újra beszélünk a részvételéről. Nos, úgy látom, manapság is ugyanazt a színvonalat tudja hozni a mérkőzéseken, mint korábban, az új szabályokhoz is remekül alkalmazkodik, így ő is meghívást kapott a keretedzésre" - tette hozzá.

A kapitány kiemelte, az Európa-bajnoksághoz közeledve kifejezetten tervezett, hogy már ezen a háromnapos összetartáson erős kerettel készülhessenek.

"Lesz majd négy vízi edzésünk, taktikázni is fogunk, a bajnoki szezon közben is nagyon hasznos lesz ez a néhány napos összetartás" - vélekedett Märcz Tamás, aki a fontos összetartásra az általa legerősebbnek vélt keretet hívta össze.

Ezen kívül egy rövidebb, kétnapos válogatott edzés szerepel a programban november 22-én és 23-án, majd a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés december 16-án kezdődik.

"Túlnyomórészt itthon készülünk majd, de várunk egy hivatalos visszaigazolást az olasz szövetségtől, amely január 4. és 6. között négycsapatos tornát rendez. Ott a hazaiak mellett az amerikai és a görög válogatottal játszanánk, mintegy ráhangolásképpen az Eb-meccsekre" - folytatta.

A magyar válogatott november 12-én az oroszokkal játszik a világligában, januárban pedig hazai környezetben szerepel majd az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott kerete:

--------------------------

kapusok: Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC-Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×