eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Koronavírus: az egri vízilabdázóknak papírjuk van róla, hogy nem fertőzöttek

Közleményt adtak ki, amelyben a "fake news" ellen kívánnak harcra kelni. Az uszodabezárást ugyanakkor megértik, de nem miattuk volt erre szükség - állítják.

Fake news címmel jelent meg írás az Egrivízilabda.hu portálon azok után, hogy a napokban Bresciában járt egri férfi vízilabdacsapat hazatértével a koronavírussal kapcsolatos fertőzésveszély miatt bizonytalan időre bezárták a városi sportuszodát.

A cikkben azon kívül, hogy feltüntetik a Müller Cecília országos tiszti főorvostól kapott teljes levelet - "a koronavírussal való fertőződés veszélye nem minősül magasnak" -, részletesen leírják a maguk álláspontját a kialakult riadalommal kapcsolaban.

"Több olyan hír jelent meg az elmúlt hét végén Olaszországban járt egri vízilabdacsapatról, ami közel sem fedi a valóságot" - olvasható a városi vízilabdaklub véleményeként.

A szerző egyértelműsíti, "az olaszországi fertőzésveszélytől hatvanhárom kilométerre volt a csapat, ellentétben azzal az iskolai csoporttal, akiket karanténba zártak a hazaérkezésük után. Ők tizenhárom kilométerre voltak a fertőzésveszélyes területtől. Ellentétben a diákokkal, csapatunk külön autóbusszal közlekedett és a mérkőzés helyszínét kivéve semmiféle közösségi térben nem mozogtak".

Ezzel együtt megtették azokat az óvintézkedéseket, amiket az elővigyázatosság ilyenkor megkövetel.

A csapat és a velük együtt utazó csapatvezetés átesett a repülőtéri rutinellenőrzésen. Egerbe érkezésüket követően pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai végezték el az általuk szükségesnek tartott vizsgálatokat.

"A vizsgálat eredményeiről dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos állított ki igazolást" - ezt csatolták is a cikhez, "ami alapján kedden este megtarthatták a Bitskey Aladár Uszodában a hazautazásukat követő első edzésüket".

A klub kijelenti, "a játékosok az országos tisztifőorvos szerint sem jelentenek fertőzési kockázatot, ezért a csapat elutazik Budapestre, és lejátssza a szerda 19.30 órára kiírt bajnoki mérkőzését a Honvéd ellen".

Természetesen a klub vezetői, valamint a szakmai stáb tagjai semmit nem bíznak a véletlenre és az Olaszországban járt sportolókat naponta többször ellenőrzik a megadott egészségügyi szempontok alapján. Ugyanakkor tökéletesen egyetértenek az uszodai óvintézkedéssel is, "mert amíg a vízilabdások Olaszországban voltak, addig egy másik sportágban négy földrész mintegy ezer sportolója versenyzett az uszodában. A kisérőikkel együtt pedig ezerötszázan tartózkodtak a medencetérben és a lelátókon három napon keresztül".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×