Blogzine

A Banzai Cloud 2,5 millió dollár tőkét vont be

– A Banzai Cloud lezárta 2,5 millió dollár értékű befektetési fordulóját a közép-európai PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezetésével.

A befektetők között találjuk továbbá a FastVentures és Euroventures társaságokat is – ez utóbbi már a cég 2017. évi alapítása óta jelen van a cégben angyalbefektetőként.

„Rendkívül izgalmasnak tartjuk ezt az új befektetési lehetőséget. A Banzai Cloud célja, hogy jelentős szereplővé váljon a felhőalapú számítástechnikában és ehhez minden adottsága megvan, kiváló csapattal rendelkezik” – jelentette ki Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.

A Banzai Cloud Pipeline platformja a vállalatok széles köre számára teszi elérhetővé a legkorszerűbb felhő és konténer technológiákat, és ezáltal csökkenti a modern felhőalkalmazások fejlesztésének, üzembe helyezésének és skálázásának komplexitását.

A Banzai Cloud a Cloud Native Computing Foundation és ökoszisztémájának csúcsminőségű technológiáira, például a Kubernetes-re támaszkodik. „Azt az innovációs hullámot lovagoljuk meg, amely szemünk láttára forgatja fel a nagyvállalati számítástechnika korábbi gyakorlatát” – nyilatkozta a befektetés kapcsán Mátyás János, a Banzai Cloud technológiai igazgatója. „Nem elég, ha egy vállalkozás csupán hozzáfér a legújabb technológiákhoz, az is fontos, hogy használni is tudja azokat. Számos megoldandó probléma merül fel, egyebek között a bonyolultság, a költségek, az integráció és a biztonsági elvárások miatt. A Banzai Cloud nyitott platformja automatizált és skálázható módon ad válaszokat ezekre a kihívásokra.”

Számos vállalat szeretné kihasználni a konténer-alapú technológiák előnyeit, de segítségre van szükségük azok helyszíni vagy felhő alapú megvalósításához. „Sok vállalat felismerte már a felhőalapú technológiák előnyeit és az ebben rejlő potenciált, ugyanakkor ezek a megoldások nem kulcsrakészen működnek ” – fűzte hozzá Flautner Krisztián, a Banzai Cloud vezérigazgatója. „A vállalatok számára fontos a működési rugalmasság, a knowhow-hoz való költséghatékony hozzáférés és a vállalati rendszerekbe történő integrálhatóság.”

Megosztás