Blogzine

Újabb lendület a hazai vállalkozásoknak

– Jövő tavasztól új ösztöndíjprogramot indít a Design Terminal kismamák, kisgyermekes anyukák és női vállalkozók részére.
A kezdeményezés a Design Terminal Mentorprogramjának keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.
A Design Terminal kiemelt feladatának tartja a nők, a kismamák és a kisgyermekes anyukák szerepének erősítését a vállalkozói szférában, összhangban a „Családok éve” programsorozat célkitűzéseivel. Az ösztöndíjprogram hozzájárul a vállalkozói lét és szemlélet erősítéséhez, de segíti a kismamák és kisgyermekes anyukák munkaerőpiacra történő visszatérését is.

A programban résztvevő vállalkozások egy 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt, melyhez havi rendszerességű ösztöndíj társul a program ideje alatt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek.

Az ösztöndíjprogram kapcsán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Design Terminal ,,Családi értékek – otthon és a munkában” c. nyitóeseményén elmondta:
,,Azt szeretnénk, hogy Magyarország egy valóban családbarát ország legyen. Ehhez hozzátartozik, hogy minél jobb legyen itt gyermeket nevelni, a gyermeknevelés mellett munkát vállalni, édesanyaként is lehessen szakmai sikereket elérni. 2010 óta a legkülönbözőbb módon segítjük a gyermeket nevelő családokat. A bölcsődefejlesztéseknek, a GYED Extrának, a Munkahelyvédelmi Akciónak, vagy a Család és Karrierpontoknak köszönhetően ma már könnyebb a munkát a családi élettel összeegyeztetni, mint korábban. Ezzel együtt sok még a tennivaló. A Design Terminal ösztöndíjprogramja személyre szabott segítséget ad a női vállalkozóknak, így könnyítve meg a családi és munkahelyi feladatok párhuzamos, sikeres teljesítését. Ezért is tartom támogatásra érdemesnek.”

A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynökségeként 2014 óta több mint 800 startup növekedését segítette az infrastrukturális háttér és ügyfelek biztosításával.

Megosztás