Blogzine

Titkosított scanner a Tresorittól

Újabb funkcióval gazdagodott a Tresorit: tegnap indították el titkosított dokumentum szkennerüket.

A dokumentum szkennerük bármilyen android vagy iOS mobiltelefonnal működik, a Tresorit applikáción keresztül. A funkció különlegessége, hogy a mobiltelefonnal készített fényképek (fénymásolatok) nem kerülnek tárolásra a felhasználó eszközén, hanem közvetlenül a Tresorit titkosított felhőszolgáltatásába tárolódnak!

A titkosításnak köszönhetően így a szkennelt fájlok védve vannak a biztonságtalan eszközökre vagy szoftverekbe másolása ellen. Ezenkívül a fájlok a Tresorit különböző kontroll funkciói, például hozzáférési jogosultságok és megosztások szabályozása, által extra biztonságot is élveznek.

Üzleti tevékenységek során még mindig sokszor használunk posztiteket, jegyzettömböket, vagy ötletelünk irodai táblákon. E mellett számos olyan eset is van, amikor egy fizikai dokumentumról, például egy szerződésről vagy személyi azonosító okmányról, kell képet készítenünk, hogy utána azt elektronikus formában megosszuk.

Azonban ezeknek a dokumentumoknak vagy jegyzeteknek a lefényképezése majd a kép e-mailen történő megosztása könnyen bizalmas üzleti információk vagy személyes adatok szivárgásához vezethet.

Amikor a munkavállalók okostelefonjukkal fényképeket készítenek azokról a telefon sok esetben automatikusan biztonsági másolatot készít, így ezek nem védett felhőszolgáltatásokban, mint például az iCloud vagy a Google Fotók, tárolódnak.

Ezek a mentések így ki vannak téve hackertámadásoknak, de még az adott felhőszolgáltató munkatársai is bele tudnak nézni az ott tárolt dokumentumok tartalmába. Ez azt is eredményezi, hogy a vállalat elveszíti a kritikus üzleti információk tárolása feletti felügyeletet. Potenciálisan ez személyes adatok jogosulatlan feldolgozásához is vezethet.

A Tresorit titkosítási megoldása (end-to-end encryption) ideális ezen problémák kiküszöbölésére, miközben könnyű és gyors használni – állítják a cégnél.

Megosztás