,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. november 5., hétfő

~ HÓLABDA ~


 Egy örök klasszikus és még nem szerepelt a blogon. Igaz, eléggé macerás elkészíteni de nagyon finom és mutatós sütemény. A piskóta lehet kakaós, vagy fele - fele arányban kakaós és sárga is,
kozák sapka néven is ismert.

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 kk sütőpor
Krém : 
- 3 dl tej
- 5 dkg liszt
- 10 dkg lágy vaj / margarin
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 1- 2 ek rum ( elhagyható )
továbbá : 
- kókuszreszelék
- tortabevonó ( Dr. Oetker )

  • Egy gáztepsi aljába sütőpapírt fektetünk, a sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A tojást alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15  perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta kihűlt, 4 - 5 cm - es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt főtt krémmel. 
  • Egy piskótakorongot vastagon megkenünk krémmel, ráhelyezünk egy másik korongot kissé összenyomva és az oldalát is körbekenjük. Ha elkészültünk az összes hólabdával, kókuszreszelékbe forgatjuk. 
  • A tortabevonót forró vízben felmelegítjük és egy kiskanállal óvatosan a sütemények tetejére kenjük, vigyázva hogy az oldalára ne folyjon le. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése