fbpx

FRISS HÍREK

Olcsóbb lett egy közbeszerzés Kecskeméten

- Advertisement -

Ritkán hallott mondat, ugye? Miközben országos szinten a folyamatosan dráguló közbeszerzésekről hallani, most Kecskeméten éppen az egyik ilyen olcsóbb lett. Persze nem azért, mert a nyertes jelezte, hogy beéri kevesebb pénzzel is.

De akkor miről van szó?

A Homokbányán, az önkormányzati munkásszállás mellett egy ideje zajlik már a zöld város nevű projekt. Épül itt egy „Kerékváros bringapark”, egy kerékpáros készségfejlesztő és KRESZ pálya, valamint futópálya is.

Ezekhez tartozik egy úgynevezett kiszolgáló épület, amelyet egy régi katonai épület helyére húznak fel. Itt kap helyet a közbeszerzési kiírás szerint a „bike and coffe”, ami talán egy kerékpáros üzlettel egybekötött kávézó lesz, vagy csupán egy kávézó biciklisekre fókuszálva. Lesznek itt öltözők, oktatóterem és illemhelyek is. Ennek az épületnek az építése lesz olcsóbb azért, mert változott a műszaki tartalom az építkezés közben.

Amit nem láttak előre a tervezéskor

Az anyag szerint az épület eredeti költsége 157.134.636 forint (ÁFA nélkül), ami több, mint 7 millióval csökken. A régi épület bontásakor derült ki, hogy kilazulhatnak a gerendák és a tartó szerkezetek közötti kapcsolatok, ezért felfüggesztették a munkát.

Hasonló cikkünk:  A múlt pénteki tüntetés szervezői szerint lesz következő lépés - egyelőre türelmet kérnek

A módosítást közlő tájékoztató szerint a tervezés során nem látták előre, hogy nem a várt technológiával alakították ki régebben a födém vasbeton kapcsolatait. A statikus megállapította, hogy nem  is szükséges a födém elbontása, a szerkezeti javítások után alkalmas lesz arra a funkcióra, amelyet szánnak neki. Ezért lett olcsóbb az építkezés, így a vállalkozói díjat 149.767.550 forintra (ÁFA nélkül) csökkentették.

A teljes zöld város projektre 800 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást kapott az önkormányzat.

A nyertes

A munkát egyébként a Mester-Bau 2002 Kft. nyerte el, amely a Sipos László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) érdekeltségébe tartozó Classic Investment Kft.-vel egy címre van bejelentve. Sipos neve korábban  – az Opten cégadatbázis szerint – a Mester-Bau 2002 Kft.-nél is feltűnt.

Sipos Lászlóval és a Mester-Bau 2002 Kft.-vel kapcsolatban pár éve arról cikkezett a Magyar Narancs, hogy „Családi céget tömköd százmilliókkal Kecskemét”.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...