Álljon le az ország! – Ezren O alakban körözve lassították a forgalmat Szeged belvárosában

  • narancs.hu
  • 2019. január 18.

Kis-Magyarország

Kossuth Lajos sugárúton egy órán keresztül egy elnyújtott O alakban köröztek az emberek, így a forgalmas főút forgalmát blokkolták. Többen azon viccelődtek: már csak az 1-es és a G hiányzik.

Demonstrációval egybekötött forgalomlassító akcióval tiltakoztak péntek délután Szegeden ellenzéki pártok és civil szervezetek a kormány politikája ellen. A rendezvény végén a szervezők petíciót szerettek volna átadni a helyi kormánymegbízottnak, ám végül a Csongrád Megyei Kormányhivatal portása vette át a dokumentumot.

false

 

Fotó: narancs.hu

„Álljon le az ország! – Szeged” címmel szerveztek tüntetést pénteken délután 3 órára a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek. A korai időpont és a szemerkélő eső ellenére a kezdésre mintegy ezer ember jött össze a térre. A korábbi tüntetéssel ellentétben szervezők ezúttal nem készültek gyújtó hangú beszédekkel, ugyanis a cél ezúttal az volt, hogy egy petíciót juttassanak el.

false

 

Fotó: narancs.hu

Lehetőleg személyesen Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízottnak, akitől azt remélik a pártok és szakszervezetek, hogy ő továbbítja azt Orbán Viktor kormányfőnek.

false

 

Fotó: narancs.hu

Előtte azonban sajátos akcióval fejezték ki elégedetlenségüket a kormány politikája miatt a résztvevők. A tér mellett húzódó Kossuth Lajos sugárúton ugyanis egy órán keresztül egy elnyújtott O alakban köröztek az emberek, így a forgalmas főút forgalmát folyamatosan blokkolták. Majd egy kis várakoztatás után átengedték az autókat és a villamost is, a közlekedők pedig nem vették rossz néven az akciót. A vonulók közben azzal viccelődtek, hogy menetük kirajzolja az O betűt, már csak az 1-es és a G hiányzik.

false

 

Fotó: narancs.hu

Figyelmébe ajánljuk