A koronavírus miatt elmarad a budapesti "Kínai Tavaszünnep" Fesztivál

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Kultúra

„Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek" - olvasható a kulturális és gasztrofesztivál Facebook-oldalán; a bejegyzést a 444.hu találta meg.

Az eseményt szervező Chinatown Budapest és a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület hasonlóképp határozott, és a 2020 február 1-jére és 2-ára, a Monori Center - Budapesti kínai negyed helyszínére szervezett, a 2020-as Negyedik Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált is elhalasztják, és egy későbbi, egyelőre nem megadott időpontban rendezik majd meg.

Tavaszünnep Huahsziban

Tavaszünnep Huahsziban

Fotó: MTI/Trebitsch Péter

Ahogy azt nemrég megírtuk rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a kór halottainak száma.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a vírus "egyre hevesebben" terjed. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint 24 óra alatt 769 beteg esetében bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött, számuk így már 2744-re nőtt.

Ajánlásokat tett közzé a WHO a koronavírus megelőzésére

Tanácsokkal szolgál az ENSZ Egészségügyi Világszervezete. Néhány alapvető rutinnal csökkenthető az esélye, hogy valaki megfertőződjön az akár halált is okozó tüdőgyulladásos kórral. Egyszerű, lényegében néhány mindennapi higiénés és élelmiszer biztonsággal összefüggő rutin betartásával jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy az ember elkapja a világ egészségügyi hatóságait készenlétben tartó koronavírust.

Figyelmébe ajánljuk