Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

70 ezer forintért vásárolt meg, majd megalázó körülmények között dolgoztatott egy férfit egy salgótarjáni lakos

Ez a cikk több mint 4 éves.

Emberkereskedelem miatt folytatnak nyomozást egy 21 éves salgótarjáni lakos ellen: a fiatal férfi február hetedikén, ismeretlen személytől, 70 ezer forintért vásárolt meg egy férfit, akit kizsákmányolt és akinek megalázó körülmények között kellett laknia. A hírt a Nógrád Megyei Rendőr- főkapitányság szóvívője,  Dankóné Nagy Éva közölte az MTI-vel.

A rabszolgaként tartott férfinek az éjszakákat egy fatárolóban kellett töltenie; fogvatartója pedig azért nem engedte el, mert úgy vélte, a sértett még nem dolgozta le az összeget, amelyet érte kifizetett.

A közlemény egy másik, 2019-es esetről is beszámol: a fogvatartó munkáért cserébe lakhatást ígért két másik férfinek, ám a valóságban dorogházi ingatlanja melléképületeit, illetve egy gépkocsit ajánlott fel szállás gyanánt. Az egyiküket személyes szabadságától is megfosztotta.

A Nógrád Megyei Rendőr- főkapitányság szóvívője a hírportálnak azt nyilatkozta: a fiatal férfit a megyei főkapitányság és a bátonyterenyei rendőrkapitányság nyomozói fogták el, vele szemben jelenleg emberkereskedelem és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. Emellett azt is vizsgálják, mások ellen követett-e el hasonló jellegű, vagy egyéb bűncselekményeket. A bíróság pénteken elrendelte a salgótarjáni férfi letartóztatását.

A modernkori rabszolgaság szinte láthatatlan jelenségéről Tuza-Ritter Bernadett magyar rendezőnő 2017-ben forgatott dokumentumfilmet, Egy nő fogságban címmel; ebben Maris történetét kísérhetjük végig, aki tíz éven keresztül szolgált egy családot lakhatásért és ételért cserébe, megalázó körülmények között. A filmet gyakran, országszerte vetítik filmklubokban, előzetese itt tekinthető meg