4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A zöld lámpa a német nagypolitikától csak most jött, holott a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelent. Noha a berlini kormányzat jó ideje azon dolgozik, hogy egy külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, Kölnben az európai iszlám konferencia résztvevői ezt elvetették.
(Fotó: Pixabay)

Merkel kiszorításával a CDU éléről a megviselt politikai formáció végre egy kis levegőhöz jutott. Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU múlt hónapban - mindössze 52 százalékos támogatottsággal - megválasztott új vezetője most megpróbál előre menekülni és a migrációs politika (Willkommenskultur) bírálóival ült le elsőként tárgyalni. A CDU-nak nem maradt sok ideje, hogy bizonyítson, hiszen az idén májusi EP-választáson, valamint az őszi tartományi választásokon Brandenburgban, Thüringiában és Szászországban mindenki árgus szemekkel fogja figyelni a teljesítményét és leszereplés esetén az új vezetésnek távoznia kell.

Végre zöld lámpa

Bizakodásra ad okot, hogy a jelek szerint Berlintől végre szabad kezet kapott Észak-Rajna-Vesztfália tartomány CDU-FDP-s vezetése és múlt hétvégén páratlan nagyságú razziát tartottak. 1300 rendőr csapott le több nagyvárosban arab klánok által üzemeltett fogadóirodákra, játéktermekre, vízipipa (shisha) bárokra. 14 bűnözőt őrizetbe vettek, lefoglaltak több ezer euró készpénzt, több száz kilogramm zárjegy nélküli dohányterméket, tíz illegálisan tartott fegyvert, 25 üzlethelyiséget pedig bezárattak.

Káncz Csaba

Az üdvözlendő lépés mellett azonban le kell szögezni, hogy a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelenik. Ezek a jelentések már akkor megállapították, hogy különösen Berlinben és Brémában arab bűnöző nagycsaládok teljes városnegyedek felett szerezték meg az uralmat.

De a Willkommenskultur időszakában a politika nem engedte működni szabadon a rendőrséget, holott ezek a klánok már három éve megkezdték a menekültszállásokon fiatal és erős felépítésű arabok beszervezését a bűnbandákba.

Az új tagok feladata a piszkos munka elvégzése, így többek között a betörések, a drogkereskedelem és a konkurensek összeverése lett. Az 1970-es években, főként libanoni bevándorlókból összeállt klánok számára a mostani menekültek nagyszerű utánpótlást biztosítottak, mivel még a hatóságok sem ismerték őket.

A menekültekkel tovább erősödött klánok aztán már egyre kisebb tiszteletet mutattak a rendőrség felé. A német sajtó szerint a beszervezett menekültek egyébként is úgy álltak a kérdéshez, hogy egy börtönbüntetés tovább növeli a presztízsüket a klánban és jobb a német rács mögött, mint a szíriai polgárháborúban az életüket kockáztatni. Eközben a klánok egyre mélyebbre hatoltak a társadalom kötőszöveteibe és vásárolták fel az éttermeket, éjszakai szórakozóhelyeket.

Sorba jönnek a pofonok

A német politika defetista hozzáállásának megváltozását elősegítette egy brutális gyilkosság múlt szeptemberben Berlin közepén, amikor egy arab-palesztin klán Nidal Rabih nevű tagját nyolc lövéssel leterítettek. Berlin akkor jött rá, hogy milyen szinten tehetetlen, hiszen nyílt bandaháború zajlik az ország szívében. Évekig mindenkinek el kellett néznie a klánok gátlástalan terjeszkedését, mert fellépni ellene egyet jelentett volna a párhuzamos társadalommal szemben kialakított fatális tolerancia csődjének beismerésével.

Berlin három hete egy másik irányból is kijózanító pofont kapott, amikor a hatóságokat a Kölni Mecset csak utólag értesítette arról, hogy egy össz-európai muszlim konferenciát tartott. A ledöbbent német nagypolitika számára csak akkor derült ki, hogy az elhárítás által felügyelt Muszlim Testvériség képviselői is részt vettek az eseményen. A berlini kormányzat már jó ideje azon dolgozik, hogy egy német, külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, a konferencia résztvevői ezt elvetették. A záróközlemény az iszlám „univerzális értékeit” hangsúlyozta és a vallás európai változatának kialakítását határozottan elutasította.

Káncz Csaba jegyzete

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság A benzinárak csökkentésére szólított fel a magyar kormány, szankciókra is kész
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:41
Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte rendkívüli sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban.
Makro / Külgazdaság Medgyessy Péter nem hisz abban, hogy Magyar Péter és csapata nagyon nagy áttörést érne el
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 15:01
Ugyanakkor Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnöke biztos abban, hogy fognak mandátumokat szerezni az európai parlamenti (EP) választáson. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak nagyon el kéne gondolkodnia azon, hogy itt pár perc alatt megszületik egy ilyen szerveződés, mondván, ez mutatja az emberek gondolkodását és lelkivilágát, erre oda kellene figyelni. Földrengésszerű változást nem vár az exkormányfő, de már néhány EP-mandátum megszerezése is egy figyelmeztetés. Medgyessy Péterrel a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ez nekünk is jó lehet, megfordult a magyarok fő üzleti partnerének szerencséje
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:51
A vártnál jobban javult az ifo németországi üzleti hangulatindexe áprilisban.
Makro / Külgazdaság Órákon belül dönthet a kormány az újabb üzemanyagár-sapkáról, de addig is van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 10:29
A benzinért és a gázolajért is kevesebbet kell majd fizetni péntektől. Egyelőre 3, illetve 6 forinttal, de ha a kormány szerdai ülésén rábólint Nagy Márton javaslatára, akkor jóval nagyobb árzuhanás jöhet.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a reálbérek, Ön mire költi?
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 08:30
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) reálkereset 9,9 százalékkal nőtt a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 3,7 százalékos növekedése mellett.
Makro / Külgazdaság Valami történt az amerikai gazdaságban
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:57
Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) kedden közzétett előzetes értékei alapján.
Makro / Külgazdaság Mit jelez Matolcsy Györgyék lépése?
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 17:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentette az alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte.
Makro / Külgazdaság Nem várt helyről kapott beszólást Varga Mihály
Dobos Zoltán | 2024. április 23. 16:44
A szolgáltatások visszatekintő árazása és a nemzetközi környezet romlása, elsősorban a Fed felfelé tolt kamatpályája negatívan hat a magyar monetáris politika lehetőségeire. Az erős dezinfláció, a folyó fizetési mérleg tartós javulása és a magas devizatartalék-szint miatt viszont jók a kilátások. A kamatdöntő ülés után Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke tartott háttérbeszélgetést, ahol odaszúrt a pénzügyminiszternek is.
Makro / Külgazdaság Kitilthatják a kényszermunkával készült termékeket az EU-ból
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 15:59
Az Európai Parlament (EP) megszavazta a kényszermunkával készült termékek kitiltását az EU piacáról. A most elfogadott szabályoknak köszönhetően jobban megéri majd, és könnyebb lesz a javíttatás, kevesebb hulladék képződik, és hátszelet kapnak a javítással foglalkozó vállalkozások.
Makro / Külgazdaság Friss külföldi pénzzel pöröghet fel az ukrán lakások újraépítése
Mester Nándor | 2024. április 23. 15:01
Kormányprogram indult a hitelpiacon, viszont az építkezéseket hátráltatja az egyre erősebb munkaerőhiány.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG