Magyar foci

Gróf Dávid: Ami a Fradinál zajlik, az elit szintű, én ezt nevezem focinak

Jó érzéssel tért vissza az FTC edzőközpontjába a Kispestről igazolt kapus.

Gróf Dávid leigazolásával nemrégiben magyar bajnok kapus szerződött a Ferencvárosi TC-hez – emlékeztet a klub honlapja. A Budapest Honvédtól érkező kapussal interjút közölt a fradi.hu, melyben a többi között arról is szó esett, milyen érzés volt újra edzésbe állni a zöld-fehéreknél.

Az a régi, felemelő érzés megint megcsapott, amikor bejöttem ide a sportközpontba, és mindenhonnan visszaköszönt, hogy ez egy profi klub. Csak ha ránézek a zöld-fehér címerre, vagy ahogy az edzőtáboros kisgyerekek sétálnak, éneklik a Fradi-indulót és drukkolnak nekem edzés közben… Hihetetlen élmény! Ami ennél a klubnál zajlik, az elit szintű, profi, én ezt nevezem focinak

– mondta Gróf Dávid, akit posztriválisáról, a Fradi első számú kapusáról, Dibusz Dénesről is faggatták, aki komoly riválisa lehet a gólvonalon.

Így igaz. Már a válogatottból ismertem Dénest, mindig jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Sokkal előbb gondolok arra, hogy csapattársként segítsek neki, hiszen mindketten egy célért dolgozunk. Ezzel együtt bízom a képességeimben, és mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbbet védjek. Meg akarom mutatni a mesternek, hogy mit tudok. A fejembe már élesen beégett egy kép, hogy a Fradi kapuját védem, ezért fogok hajtani a következő hetekben.

A teljes interjúban szóba került két korábbi kispesti csapattársa, Botka Endre és Davide Lanzafame is, akikkel most a Fradiban játszhat újra együtt. Gróf megjegyezte, az olasz légióssal már egyezség is született: együtt fognak újabb bajnoki címeket gyűjteni.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik