Nemzetközi foci bajnokok ligája

Történelmet írt a BL-ben a Barca csodatinije

Ansu Fati lett a legfiatalabb gólszerző. Az Internél sajnálkoztak egy sort a kiesés miatt.

Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője szerint csapata többet érdemelt volna a kiesésnél a Bajnokok Ligája csoportkörében. A milánói gárda a hatodik, utolsó forduló keddi játéknapján házigazdaként maradt alul 2-1-re az erősen tartalékos Barcelonával szemben.

Az 50 éves szakember a vereség után kiemelte: a legnehezebb csoportban végig versenyben voltak a továbbjutásért, ennek ellenére csalódásként élik meg a kiesést.

Most sajnálkozás és csalódottság van, mert több gólszerzési lehetőségünk is volt, de a futball nagyon egyszerű játék: a labdát be kell juttatni a kapuba

– jelentette ki az edző. Hozzátette: így is sikerült értékes tapasztalatokat szerezniük, és fel kell emelniük a fejüket.

„Fájdalmas volt látni Ansu Fati gólját, amellyel legyőztek minket. Hiába irányítottunk, és alakítottunk ki 1-1 után lehetőségeket. (…) Ennek másképp kellett volna véget érnie” – mondta Conte.

Kikapott a tartalékos Barcától, kiesett a BL-ből az Inter
Ansu Fati történelmi gólt lőtt; búcsúzott az Ajax is.

Stefan de Vrij, az Internazionale védője közölte: bár szomorúak, nincs miért szégyenkezniük, mert minden tőlük telhetőt megtettek a továbbjutásért.

„A nehézségeknek csak még erősebbé tesznek minket, de a seb most még egyértelműen friss” – nyilatkozta.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője kiemelte: fiatalabb játékosokkal vegyített csapata izgalommal várta az összecsapást a minőségi riválissal szemben.

„Mégis a győzelemre törekedtünk, és játékosaim, közöttük olyanok, akik most mutatkoztak be a BL-ben, versenyképes teljesítményt nyújtottak” – értékelt a szakember.

A katalánok a 87. percben Ansu Fati góljával bizonyultak jobbnak a Serie A éllovasánál, a támadó 17 évesen és 40 naposan a BL-történelem legfiatalabb gólszerzője lett.

Az eddigi rekordot Peter Ofori-Quaye tartotta, az Olimpiakosz ghánai támadója 1997 októberében 17 évesen és 195 naposan volt eredményes a Rosenborg ellen. Fati öt évvel később született.

A Barcelona tehetsége a szezon elején több rekordot is felállított: ő lett a klub történetének legfiatalabb gólszerzője a bajnokságban és a legfiatalabb játékosa, aki Bajnokok Ligája-mérkőzésen pályára lépett.

Nemcsak klubjában, hanem a spanyol ligát tekintve is a legfiatalabbnak számít az egy bajnoki összecsapáson szerzett gól és gólpassz tekintetben, és nála fiatalabban a Barcelona felnőtt csapatában csak egy játékos mutatkozott be, míg a spanyol bajnokságban csak ketten szereztek gólt.

Az Bajnokok Ligája F csoportjából a Barcelona mellett a Borussia Dortmund jutott tovább a nyolcaddöntőbe, míg az Internazionale tavasszal az Európa Ligában vigasztalódhat.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, keddi eredmények

E-csoport
Salzburg –Liverpool 0-2 (0-0)
Napoli–Genk  4-0 (3-0)
A csoport végeredménye: 1. FC Liverpool 13 pont, 2. Napoli 12, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1

F-csoport
Dortmund–Slavia Praha 2-1 (1-1)
Inter–Barcelona 1-2 (1-1)
A csoport végeredménye: 1. Barcelona 12 pont, 2. Dortmund 10, 3. Inter 7, Slavia Praha 2

G-csoport
Lyon–RB Leipzig 2-2 (0-2)
Benfica–Zenit 3-0 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Leipzig 13 pont, Lyon 8, Benfica 7, Zenit 7

H-csoport
Ajax–Valencia 0-1 (0-1)
Chelsea–Lille 2-1 (2-0)
A csoport végeredménye: 1. Valencia 11 pont, 2. Chelsea 11, 3. Ajax 10, 4. Lille 1

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik