2019. már 06.

Zöldséges- tofus kínai tészta

írta: Petőcz Szabó András
Zöldséges- tofus kínai tészta

Ha szeretitek a kínai kaját, akkor feltétlenül el kell ezt az ételt otton készítenetek. Hamar elkészül és még olcsóbb is. Ha kiszámítjátok a benne lévő hozzávalók árát, akkor biztosan meg fogjátok csinálni. Mindössze max félóra ráfordítás kell hozzá a zöldségek feldolgozásától a tálalásig. A kelkáposzta helyett használhatsz kínai kelt is, mint ahogy az újhagyma helyett pórét. A shiitake gombát felhasználás előtt be kell áztatni, így visszanyeri eredeti állapotát, a levét NE ÖNTSD KI, bármilyen leves készítéséhez fel tudod majd használni!  A kínai tésztát szélesmetélttel helyettesítheted, de ezt számold bele a főzési időt is, ugyanis a noodle 5 perc alatt megfő.Az adag 4 főre szól.

dsc02390.JPG

Hozzávalók: 60 dkg kelkáposzta, 2-3  szál újhagyma, 1 piros húsú kaliforniai paprika,  5-6 nagyobb beáztatott shiitake gomba, 2-3 gerezd fokhagyma,  kisebb darabka gyömbér, semleges ízű olaj,  1 kisebb chili, 1 ek szezámmag, 25 dkg kínai tészta (noodle), 4 ek sötét szójaszósz, 20 dkg tofu.

dsc02387.JPG

Elkészítés: A kel torzsáját kiszedjük, leveleit kisujjnyi csíkokra vágjuk. A megtisztított újhagymát karikázd fel a zöld részével együtt, a paprikát negyedeld, majd vékonyan szeleteld fel. A gyömbért és a fokhagymát reszeld le, a tofut 1,5 centis kockákra vágd. Egy wokban hevítsd fel az olajat, add hozzá a reszelt gyömbért és a fokhagymát és a felkarikázott chilit, 1 perc alatt futtasd meg, majd add hozzá az újhagymát és a szezámmagot. 2-3 pirítás után add hozzá a kelt, evvel újabb 8-10 percig süsd roppanósra. Ezalatt tegyél fel egy edényben a tészta főzéséhez vizet. Ha a zöldségek elérték a fogkeménységet, akkor adj hozzá 4 ek szójszószt, add hozzá a tofut, jól keverd meg. Add hozzá a kifőtt tésztát, és alaposan keverd össze, és már tálalhatod is!

dsc02388.JPG

Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta