2019. már 15.

Olívás felvágott házilag

írta: Petőcz Ferenc
Olívás felvágott házilag

dsc02404.JPG

Nagyon szeretjük a boltokban kapható olavíabogyós mortadellát. Eredetileg azt szerettem volna házilag is elkészíteni, de valami más, nagyon finom sikerült. A házi felvágottak sajátja, hogy hamaabb romlanak, mint a bolti, így végtermék egy része fagyasztóban végi későbbi felolvasztásra várva, de nincs benne tartósítószer és tudjuk, miből készül. Ez is ilyenre sikerült, probáljátok ki, mert kiadós adag lett.

1 kg sertés lapocokát leadrálunk 50 dkg csirkemellel, 2 vöröshagymával, 4 gerezd fokhagymával. Majd késes betétű robotgépben pürésítsjük annyi vizzel, hogy lágy állaga legyen, hozzá adunk közben sót, borsot, pirospaprikát. 

60 dkg zsírszalonnát is ledarálunk, ehhez kerül kerül a fenti pép és vízben elrakott zöldbors (boltban kapható), és darabolt olívabogyó.

dsc02399.JPG

dsc02400.JPG

Az egészet kézzel jól össze dolgozzuk. Ha kell állítunk az ízeken. Műbélbe töltjük, lehetőleg 2-3 adagra bontva és vízben készre főzzük, a vízben hagyjuk kihűlni, majd hűtőben kihűtjük és utána szelhető tökéletes szendvicsfeltét. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak