Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges arcát mutatja meg Nyíregyháza

| 2019. 10. 04. | 18:17:00
Kozmikus tárlat nyílik Budapesten.
Különleges arcát mutatja meg Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csillag-képek címmel rendez kiállítást a Magyar Asztrofotósok Egyesülete a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Az október 5-én nyíló, 100 fotóból álló tárlat a hazai asztrofotósok legszebb képeiből ad válogatást. A kiállításon két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében készült kép is kiállításra kerül.

Az egyik fotó Nyíregyháza belvárosában, a másik Tiszalökön, a Kis-Tisza Ökocentrum területén készült.

A több mint ötven magyar asztrofotós alkotásait felvonultató tárlaton Az év asztrofotósa 2019. világverseny abszolút győztesének, Francsics Lászlónak a fotói is láthatók. A művész 35 felvételből összeállított, Árnyékba című kompozit fotója egyetlen momentumba sűríti, amint 2018. január 31-én a Hold a Föld árnyékába lépett. A kép 99 országból érkezett 4600 nevezés közül lett a világ legjobbja.

A 100 legszebb asztrofotó az asztrotájképektől a Naprendszeren át a távoli galaxisokig kalauzolja a látogatókat. A Csillag-Képek 2019 Országos Asztrofotó Kiállításon szerepelnek további, a rangos nemzetközi versenyre beválasztott és díjnyertes magyar fotók is. A kozmoszt bemutató fotók amellett, hogy látványvilágukkal és a csodálatos égi jelenségek ábrázolásával elkápráztatják a nézőt, valójában a láthatatlant teszik láthatóvá. Olyan emberi képzeletet felülmúló kozmikus távlatokat fognak át, amelyek átutazására, felfogására nem vagyunk képesek.

A Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Természettudományi Múzeum szervezésében immár második alkalommal megvalósuló kiállítás megnyitója október 5-én, 16.00 órakor lesz.

A megnyitón köszöntőt mond Bernert Zsolt, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója; Francsics László, a Magyar Asztrofotósok Egyesületének elnöke; Feltóti Péter, az egyesület alelnöke és Bagi László elnökségi tag. A kiállítást Éder Iván, az egyesület alelnöke nyitja meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés