Napközisek szállták meg a szegedi városházát

Augusztus 10-ig tart az önkormányzat nyári napközis tábora, ami hat turnusban fogadja a rászoruló gyerekeket. Az ötödik héten a táborozókat elvitték a városházára is: megmutatták nekik az épület legszebb és legérdekesebb részeit.

2018. augusztus 01. 23:35

Napközisek szállták meg a szegedi városházát

Minden évben megrendezik az önkormányzati napközis tábort, aminek szervezésére a Szent-György Albert Agóra kap megbízást. A vendéglátó az idén az Arany János Általános Iskola, ahol foglalkozásokat tartanak, és az ingyenes étkezéseknek is itt biztosítanak helyet. A táborozók hetente váltják egymást, így a tábor hat hete alatt több mint ezer szegedi iskolás juthat el ide. 

Óriási a túljelentkezés, ezért az iskolák maguk döntik el, tanítványaik közül kiket delegálnak ide. A kiválasztás legfontosabb szempontja a rászorultság, hiszen a nehezebb anyagi helyzetben lévő családoknak nagy könnyebbség, ha ingyen ellátást kap a gyermekük, ráadásul olyan programokra viszik el a diákokat, melyekért egyébként fizetniük kéne.

Most olyan helyre juthattak el a napközisek, ahol valószínűleg még soha nem jártak, és egyébként is csak kivételes alkalmakkor mehetnének. A városházán járhattak szerda délelőtt, és mindjárt a legérdekesebb részeit nézhették meg a gyönyörű épületnek. Jártak a többi között a Házasságkötő teremben és a Díszteremben is, ezekről idegenvezetést is tartottak nekik. 

A látogatás után városismereti vetélkedő kezdődött, aminek első helyszíne a Széchenyi tér volt. Majd Szeged legismertebb terei következtek, ahol a város történelmével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. 

A táborban egy turnusban körülbelül 220 gyereket fogadnak, indokolt esetben viszont egy gyerek akár három turnusban is részt vehet – mondta Orbán Hédi, a szervező Agóra vezetője.  Ezért is fontos, hogy változatosak legyenek a programok, így minden héten valami újdonsággal várják a gyerekeket.

Nézze meg képgalériánkat a fenti fotóra kattintva!