A Tatabányát is legyőzte a MOL-Pick Szeged

A bajnoki címvédő házigazdaként hét góllal volt jobb ellenfelénél a férfi kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

2018. október 04. 11:27

A Tatabányát is legyőzte a MOL-Pick Szeged

Szeged kezdte a játékot, rögtön Maqueda köszönt be a Tatabányának. Ebben az időszakban mind a két együttes kiemelkedően védekezett így összesen csak 6 gól esett, ebből négyet a Szeged, kettőt a Tatabánya lőtt. A szegedi kapuban Alilovic egyre jobban belelendült, a jó védésekből pedig a támadók gólokat szereztek és egyre nőtt a hazai előny. Az első félidő utolsó három percében megint jól védekeztek a csapatok, így 15-9-cel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elejére felszívta magát a Tatabánya, így egy kicsit felzárkóztak. Azonban a szegediek megrázták magukat, 47. percben három gól volt a különbség, 26-23. Ezt követően gyorsan még 4 gólt szerzett a hazai gárda és erre már nem volt válasza a Tatabányának. A végén hét lett közte.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője a következőt nyialtkozta a csapat honlapjának a mérkőzés után: - Gratulálok a fiúknak a mai jó játékukhoz. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttek a mérkőzésre, teljesen más ilyen sok ember előtt játszani. Fontos volt, hogy olyanok is fontos pillanatokban lehetőséget kaptak, akik eddig nem. Jó teszt volt ez egy jó Tatabánya ellen. Rengeteg kiállításunk volt, ezt ki kell javítanunk, bár jól játszottunk emberhátrányban. Mindegyik játékosunk hozzátud adni most már a csapathoz, fejlődünk. Akkor teljesítünk rosszul, ha egyénieskedünk. Regenerálnunk kell a srácokat minél hamarabb, mert sok meccsünk van. Nagy a tempó, kevés az idő a felkészülésre.

MOL-PICK Szeged - Grundfos Tatabánya KC 34-27 (16-10)
K&H férfi kézilabdaliga, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Alilovic - Sostaric 4, Maqueda 4, Canellas 1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 7/5. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Gaber 4, Bombac 1, Henigman, Bodó 5, Kaspárek 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely - Grigoras 3, Vrankovic 3, Sipos 1, Vranjes 8, Ilyés 1, Vujovics 5/3. Csere: Bartucz (kapus), Pásztor Á., Juhász Á. 2, Bozovics 3, Szöllősi B., Rosta 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Hétméteres: 5/5, ill. 3/3.    Kiállítás: 12, ill. 10 perc.