Szegedi parkolóügy – 5. rész: Haág Zalán napi szinten kérhette kölcsön munkatársa, a most első fokon elítélt Miklós Péter autóját, amíg össze nem spórolt egy sajátra

Nem családtagnak az autójára, nem a saját cége autójára, egy munkatársa autójára kérte a parkolóbérletet Haág Zalán. Ez oké volt? Miklós Péter akkor potyázott a parkolásnál?

2018. november 06. 18:45

Szegedi parkolóügy – 5. rész: Haág Zalán napi szinten kérhette kölcsön munkatársa, a most első fokon elítélt Miklós Péter autóját, amíg össze nem spórolt egy sajátra

Ötödik cikkünk jelenik meg a parkolóügy kapcsán, darabra eddig vezetünk a helyi fideszmédiával szemben. De ne legyenek kétségeink afelől, napi szinten próbálnak visszaütni. Eddig ott tartanak, hogy velünk, a szeged.hu-val foglalkoznak, közpénzből fizetett újságírókként minket szapulnak. Teszik ezt azért, mert arra, amit és ahogy eddig leírtunk, nem nagyon tudnak válaszolni, hiszen igazak. Épp ezért kell egy ellenség(kép), és nagy bátran a saját kollégáikat próbálják meg lejáratni, akikkel egyébként szevaszságban vannak, sajtótájékoztatókon cimbizni próbálnak, kezet nyújtanak – mit érhet akkor az a kézfogás valójában? Szóval itt és így tart máris a kis szegedi médiaháború, amelyben az egyik oldal újságírói most a másik oldal újságíróival kezdtek el foglalkozni. Van erre számos szép példa persze az országos sajtóban is, bár internetes oldalnál helyi meg országos sajtóról írni picit mindig mulatságos, hiszen az index, a szeged.hu és mondjuk a délmagyar is annak látszik Londonból vagy mondjuk Szolnokról is, aminek: magyar nyelvű híroldalnak. Tény, sok mindenben különböznek ezek az oldalak egymástól, de alapnak talán azt lehet venni, hogy mindhárom hírekkel foglalkozik. És mindhárom eldöntheti, mivel, mennyit és hogyan foglalkozik, mit és miért tekint hírnek. Mi most részben azt tekintjük hírnek, hogy kik azok a fideszes (és „csatolt részek”) képviselők, akik éveken át vettek föl parkolóbérleteket, és használták azokat a legtermészetesebb módon. A délmagyar meg a szegedma is, persze, eközben meg részben velünk foglalkozik, aki ezeket a cikkeket írják. Tegyék!

Akkor most lássuk a mai mesterhármast!

Péter Szilveszter (Fidesz–KDNP)

Cégautóra vette föl a parkolóbérletet az önkormányzattól az egykori Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, aki 2006-tól 2010-ig volt a közgyűlés tagja, majd az egészségügyi bizottságban szakértett, 2014-ig. Megtehette, hiszen foglalkozását tekintve gyógyszerész. Nála is egyszerű volt a szituáció: megadta a rendszámot, és kész. Nem zavarta akkoriban sem őt, sem a pártját, hogy a cégének valójában semmi köze nincs a városházához, vígan használta a bérletet. Vele kapcsolatban ne feledjük: az „elévült időszakban” is használta a parkolóbérleteket, akkor is volt önkormányzati képviselő 1998-tól 2002-ig.

Juhász Gyula (Fidesz)

Nyolc éven át volt tagja a közgyűlésnek Juhász Gyula, aki mind a kétszer megnyerte egyéni választókerületét a Fidesz színeiben. Négy éve viszont már függetlenként elvérzett, akkor a körzetében pártunk és kormányunk az állítólagos feljelentőt, Kohári Nándort indította Tápén, ahol végül Szécsényi Rózsa nyert. Információink szerint Juhász kétfajta bérletet is átvett: a képviselői irodán egyet, amellyel a városháza környékén volt érvényes, a másik pedig a „hagyományos” bérlet volt, amely szerte Szegeden érvényes volt. A bérleteket a saját autójára vette föl.

Haág Zalán (KDNP)

A parkolóbérletek ügyében egyik leghangosabb, az önálló pártként évtizedek óta értelmezhetetlen KDNP-ben politizáló képviselő kezdetben annak a Miklós Péternek a Mercedesére kért a város teljes területére érvényes parkolóbérletet, akit a napokban ítéltek első fokon fél év börtönbüntetésre, mert a SZINT Kft. a vezetése alatt szabálytalanul fizetett ki pénzeket. Haág a többiekhez hasonlóan a mai napig nem érzi, gondolja úgy, hogy orgazda lenne, meg van róla győződve, hogy a bérletek átvétele, rendeltetésszerű használata teljesen rendben van, volt, annak ellenére, hogy ahogy föntebb is írtuk, Kohári Nándor képviselőtársa volt az állítólag, aki egyszer csak följelentette a Szeged város vezetését.

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz–KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

* * *

Sorozatunk korábbi írásai