Szegeden az óriáskerék, az IKV-telepen várja a daruját

Külön őrzője is van a szerkezetnek.

2018. november 17. 13:02

Megírtuk a szegedi adventi hetekkel foglalkozó írásunkban, hogy ma és holnap elkezdik összeszerelni a Széchenyi téren az idei szegedi karácsony legnagyobb látványosságát, az óriáskereket. Várhatóan hétfőn kezdődhet csak el a munka, a csúszásról Németh Istvánt, a Szegedi Városkép és Piac Kft. első emberét kérdeztük:

– Az óriáskerék már megérkezett Szegedre, az IKV Zrt. Fonógyári úti telepén van. Az összeszereléséhez egy speciális darura van szükség. Ez is Németországból indult el, de még mindig nem ért ide a városba. A jármű nem közlekedhet akárhogyan, akármikor, legutóbb az M0-s körgyűrű munkálatai miatt kellett félreállnia. A novemberi 23-i kezdés nincs veszélyben, a szerelők két nap alatt összerakják az óriáskereket. Csak legyen itt végre a daru – mondta Németh István.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Tényleg megnyugodhatunk, itt van az óriáskerék, biztonságban is van. Az IKV telepén külön őrzője is van a szétszerelve négy tréleren várakozó látványosságnak: egy hatalmas vörös macska napozott a vasszerkezetek oldalában ottjártunkkor.

gszl

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind