Ismét a Novotelnél szállhatunk majd fel a trolira

December elsejétől áthelyezik az Ifjúsági Ház előtt lévő buszmegállót a Glattfelder térre. Többek között erről döntött csütörtök reggel a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság.

2018. november 29. 19:54

Valaha a Novotel Hotel oldalában volt egy buszmegálló, amit később áthelyeztek a Felső-Tisza partra. Most azonban, hogy elkészült a Felső-Tisza part, Huszár Mátyás rakpart és Tisza Lajos körút forgalmi csomópont közlekedésbiztonsági és kerékpáros-barát fejlesztése, a megálló visszakerül a régi helyére.

A mindkét oldalon megépített megállóhelyek műszaki átadása november 30-án történik meg, egyúttal ettől a naptól új nevet is kapnak a várók. Ennek értelmében megszűnik az „Ifjúsági Ház” elnevezésű megálló, amely átköltözik a Novotel Hotel mellé, és a jövőben a Glattfelder tér nevet viseli majd. Itt állnak meg decembertől a 9-es és 19-es trolibuszok. A túloldalon a Belvedere épülete mellett lesz a megálló. A közlekedés átalakítására azért volt szükség ezen a területen, mert így könnyebb az átszállás a 3-as, 3F-es, valamint a négyes villamosok irányába, és a 20-as 24-es számú buszok felé is rövidebb lesz az út.

Szintén közlekedéssel volt kapcsolatos az ülés másik fontos eseménye. Lauer István és Mihálffi Béla dorozsmai képviselők több mint 700 érintett subasai, sziksósi és öreghegyi lakos aláírásával ellátott dokumentumot adtak át Ménesi Imre bizottsági elnöknek. Az ott élők kérik, hogy a 67-es és 67Y-os buszok járatszámát sűrítsék. A bizottsági elnök ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják a kérést, ám a szolgáltató DAKK Zrt-nek utasszámlálást kell tartania, és a költségvetést érintő kérdéseket is tisztázni kell. A módosítás – amennyiben indokoltnak találják – legkorábban jövő tavasszal léphet életbe.