Kétszáz résztvevőt várnak a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyen holnaptól ötven határon túli és magyar középiskolás csapat méri össze tudását kémia, biológia és fizika tantárgyból.

2018. december 05. 09:42

Kétszáz résztvevőt várnak a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

A december 6-án kezdődő versenyen a szegedi egyetem egykori rektorának életéről és munkásságáról is kérdezik majd a diákokat.

Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny több tudományterületet érintve az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít.

A tanulmányi verseny feladatai fizika, kémia és biológia tárgyú kérdéseket tartalmaznak, különös tekintettel az idei év fő témájára: Szent-Györgyi és munkássága, valamint fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2013-2017 között.

A Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága szervezi az SZTE oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak bevonásával.

A tanulmányi versenyt a szegedi egyetem által felállított szakmai bizottság irányítja, idén a zsűri elnöke Dux László professzor, a Biokémiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára lesz.

A versenyre érkező diákok és pedagógusok – mintegy kétszázan – meghívást kaptak a Szegedi Tudós Akadémia programjára, a Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok Találkozójára is.

A verseny megnyitóját december 6-án, csütörtökön, 11 órakor 30 perckor rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épületében.

Képünk illusztráció / Fotó: Szegedi Tudományegyetem