Zsákból dobozba kerülnek a kiválogatott ruhák, majd a Dunántúlra

Ruhaosztást tartott Makkosházon az MSZP szegedi szervezete. Van rá igény, sokan az egész családot ilyenkor tudják fölöltöztetni.

2018. december 14. 12:24

Milyen lehet négy megállót trolizni 120 literes ruhával teli szemetes zsákokkal, hatalmas szatyrokkal? Kovács Istvánné a férjével a Diófa vendéglőtől trolizott el Makkosházra abban a reményben, hátha talál olyan ruhákat az MSZP ruhaosztásán, amelyek jók lesznek nekik, a családjuknak. És így, fölpakolva mentek vissza.

– A kisunokámnak sikerült jó meleg overált találnom, a gyerekeimnek találtam pólókat, nadrágot, inget, sőt cipőt is. Olvastuk, hogy lesz csütörtökön ez a lehetőség, örültünk neki. Most hazavisszük, trolival, majd becsomagoljuk, és elküldjük a gyerekeinknek a Dunántúlra. Albérletben laknak ott, mi meg így tudunk nekik segíteni – mondta az asszony.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Kovács Istvánnén kívül jónéhányan válogatták a ruhákat a trolivégállomásnál, többnyire asszonyok, de jött egy-két család is, a gyerekek a játékokat, a görkorcsolyákat is „figyelték”. Csütörtökön volt a második alkalom, hogy ezen a héten a szegedi MSZP ruhákat osztott a rászorulóknak. Először a Kodály téren tartottak ruhaosztást, szombaton pedig a Csillag téren a SPAR-nál lesz fél tíztől ugyanilyen alkalom.

– A ruhákat már több mint egy hónapja gyűjtjük. Nemcsak ruhákat kapunk, függönyt éppúgy, mint játékot. Aki adja, tudja, nagy szükség van ezekre, és örülnek, hogy így tudnak segíteni – mondta a helyszínen Kozma József, Makkosház képviselője.

gszl