Ruhaosztás Tarjánban: sokan hoztak, sokan vittek

A kispiac fedett üres árusítóhelyeit elfoglalva osztott ezen a szombaton ruhát az MSZP. Újra sokan válogattak.

2018. december 17. 23:06

– Itt találja a pulóvereket, a gyerekruhákat meg balra – így segítettek a szegedi MSZP önkéntesei a Csillag térnél a tarjáni ruhaosztásnál a tájékozódásban. A hóesés nagyon romantikus volt szombat délelőtt, de ennek a programnak éppen nem jött jól: bepárásodnak a ruhák, könnyen havasak, vizesek lesznek, ha véletlenül leesnek a földre, menthetetlenül összekoszolódnak. Igyekeztek vigyázni az érdeklődő lakosok is a válogatásnál.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– Bevallom, voltam Makkosházon is, de akkor nem találtam olyan ruhát, ami megfelelő lett volna. Itt viszont találtam a két éves unokámra való pólót, pulóvert, meg egy kabátot a lányomnak. Tavaly voltam először ilyen ruhaosztáson, akkor még picit szégyelltem magam, hogy itt, így keresgélek, idén már nem, nem szégyellem magam – mondta Bíró Zoltánné. A középkorú asszony egy nagyobb szatyorba hajtogatta bele a talált ruhákat, majd miután beszéltünk, ment még egy kört.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Tamás arról beszélt, már egy hónapja is érdeklődtek, lesz-e ruhagyűjtés. – A felajánlók is nagyon lelkesek, nagyon sokan több zsák ruhát hoztak nekünk. Mindenféle ruha van itt is. Nagyon sok a kabát, rengeteg a gyerekholmi, ezek zöme gyakorlatilag új, hiszen különösen a kisebb gyerekek nagyon hamar kinövik ezeket a ruhákat – mondta Mészáros Tamás, aki megjegyezte azt is, jó lenne, ha nem lennének ilyen akciók, de egy ideig még biztos szükség lesz ezekre.

Az is biztos, a ruhaosztást januárban folytatja a szegedi MSZP.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

Címlapon

mutasd mind