A SZETÁV díjbeszedőjének adja ki magát egy csaló, legyen óvatos!

Kérjen fényképes igazolványt, és ha a legkisebb gyanú is felmerül, semmiképpen se fizessen, inkább tájékozódjon! Ezt tanácsolja a cég vezetője is.

2019. január 19. 03:57

A SZETÁV díjbeszedőjének adja ki magát egy csaló, legyen óvatos!

Egy magát a Szegedi Távfűtő Kft. alkalmazottjának kiadó férfi fűtésidíj-tartozás rendezése címen 40 ezer forint körüli összeget próbált kicsalni egy szegedi lakostól. Szerencsére az illető tudta, hogy nincs tartozása, így a csaló nem járt sikerrel. 

A SZETÁV Kft. felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a társaság tartozások ügyében eljáró munkatársai hivatalos, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit ügyintézés előtt kötelesek bemutatni, és ezek a kollégáik a cég munkaruháját viselik.

Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója a Szeged TV híradójának elmondta, hogy az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen. Arról is beszélt, hogy nem egy esetről tudnak, több is volt a héten, mindegyik alkalommal egy kifogástalanul öltözött és kifogástalan modorral rendelkező, 30-40 év körüli, fekete hajú, kreolbőrű férfi adta ki magát a SZETÁV dolgozójának.

Az igazgató szerint valóban vannak olyan kollégáik, díjbeszedők és hátralékkezelők, akik személyesen keresik fel az ügyfeleiket tartozás esetén. Azt kéri viszont ügyfeleiktől, hogy amennyiben ilyen esetekben bármilyen kérdés, bizonytalanság, vagy gyanú merül fel akár az ügyintéző személyével, akár a tartozás tényével, mértékével kapcsolatosan, úgy semmiképpen se fizessenek a helyszínen.

A SZETÁV számlázási osztályán (62/540-540, 4-es mellék), vagy a hátralékkezelési osztályon (62/540-540, 6-os mellék) pontos információ kérhető a tartozásról és a cég nevében eljáró személyről. A tartozást pedig utalással, postai befizetéssel, vagy az ügyfélszolgálaton személyesen is rendezhető.

A cég emellett azt kéri az ügyfeleitől, hogy akinél hasonló csalással próbálkoztak, vagy utólag úgy érzi, hogy becsapták, tegyen feljelentést, vagy jelezze az esetet a fenti telefonszámok valamelyikén.

Videónk is van! Nézze meg a cég igazgatójának rövid nyilatkozatát, amit a Szeged Televíziónak adott!