Tűz volt a vakok intézetében Újszegeden

Több tűzoltóautó oltotta a lángokat a helyszínen.

2019. február 16. 19:49

Tűz volt a vakok intézetében Újszegeden

Olvasónk, Ménesi Miklós jelentése, képei írásunk végén láthatók:

„Még az elején értem oda, amikor még csak füstölt az épület legfelső szintje. Aztán már a középső szobában égett is valami, mert a láng fénye is látszott. A mentők gyorsan kísértek, és elkezdték a betegek kimentését. Tolókocsis embereket toltak ki. Egy beteget épp előttem ápoltak... Tiszta kormos volt az arca, és oxigénpalackból kapott friss levegőt. A mentők után pár percre a tűzoltók is megérkeztek több kocsival.”

* * *

Öt tűzoltóautó, és öt mentő volt a helyszínen, Vass Imre kollégánk megtudta, a második emeleti ágyraktár gyulladt ki. Egy sérült van, százhúsz embert kellett evakuálni.

– Sétáltunk a töltésen a kutyával és a gyerekekkel, és egyszer csak füstszagot is éreztünk, majd láttuk, ömlik a füst az intézetből. Láttuk a nénóautókat, ahogy a fiam mondja. Láttuk a lángokat is, de azt is láttuk, hogy egymás után hozzák ki a betegeket. Nem volt pánikhangulat, mindenki nyugodtan, higgadtan dolgozott. Körülbelül negyed óra–húsz perc után vissza is engedték őket – foglalta össze a történteket Kajdiné Bajza Rita, aki éppen ott volt a kisfiával, amikor égett az épület.

Nézzék meg a Szeged Televízió tudósítását is!

 

Korábban írtuk:

Bútorok és berendezési tárgyak kaptak lángra az intézmény egyik szobájában. A tűzesethez riasztott szegedi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd megkezdték az ingatlan átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzoltás idejére az ingatlan lakóit kikísérték az épületből.

(fotók: Ménesi Miklós)

Címlapon

mutasd mind