Szerinted is őrült menő lenne, ha a SZIN és a Deja Vu lennének az év fesztiváljai? Még néhány napig bárki szavazhat!

Jelenleg mindkét szegedi nyári buli vezeti a kategóriáját a Koncert.hu szavazásán. Mi annak örülnénk, ha ez így is maradna!

2019. február 18. 22:43

Szerinted is őrült menő lenne, ha a SZIN és a Deja Vu lennének az év fesztiváljai? Még néhány napig bárki szavazhat!

A múlt héten írtunk róla, hogy több szegedi zenés rendezvény is szerepel a Koncert.hu közönségszavazásán, ahol az év legjobb koncertjeit, klubjait, fesztiváljait és nagyfesztiváljait keresik. Akkor még a SzegedRocks állt az egyes mezőnyökben a legjobban a szegediek közül, mostanra viszont változott a helyzet: a Dóm téri össznépi zenélés maradt az ötödik helyen, a SZIN és a Deja Vu Fesztivál viszont jelenleg az elsők a saját versenyükben.

Az év zenei fesztiválja elnevezésű versenyben jelenleg a Deja Vu közel húsz százalékkal vezeti a mezőnyt, mögötte hét-nyolc százalékkal lemaradva az alsóőrsi Zorall Sörolimpia és a fonyódi Rock Balaton állnak. Tehát két balatoni, elsősorban rockzenei fesztiválnak van a legnagyobb esélye rivalizálni a szegedi nosztalgiabulival.

A SZIN egy sokkal kisebb mezőnyben, Az év zenei nagyfesztiválja elnevezésűben áll az első helyen 35 százalékkal. Itt csak hét fesztivál van, és a versenyt egyelőre szorosnak nevezni költői túlzás lenne, hiszen a harmadik helyezett Strand Fesztivál is több mint húsz százalékkal van lemaradva a SZIN-től. A második helyen álló Volt viszont még okozhat meglepetéseket, hiszen alig öt százalékkal van csak lemaradva. 

Tehát:

ha kicsit belehúznak a szegedi szavazók, még az is simán összejöhet, hogy a két Tisza-parti buli nyeri a voksolást, vagyis a Szegedi Ifjúsági Napok és a Deja Vu lesznek 2018 legjobb fesztiváljai.

Ez egyébként közvetetten azt is jelentené, hogy a Szegedi Partfürdő lenne az ország legjobb fesztiválhelyszíne, hiszen a SZIN-t a kétezres évek eleje óta, a Deja Vu-t pedig már több éve a Tisza-parton rendezik.

És ez pedig elég menő lenne, nem? Szerintünk de, nagyon is!

Fotó: Szegedi Ifjúsági Napok

Egyébként meg vagyunk róla győződve, hogy ebben nem csak a szegediek szavazataira lehet számítani, hanem mindenkiére, aki bulizott már legalább egyszer egy nagyot ezeken a fesztiválokon, és átérezte, milyen utánozhatatlan és felejthetetlen hangulata van a Tisza-parti éjszakának Szegeden.

Nem titkoljuk, hiszen evidens:

mi, itt, a Szeged.hu-nál azt szeretnénk, hogy mindegyik mezőnyben, ahol van, szegedi jelölt nyerjen, erre jelenleg a legnagyobb esélye a SZIN-nek és Deja Vu-nek van, éppen ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy szavazzon rájuk!

A Deja Vu-n tavaly a többi között a Mr. President, a Groove Coverage, a Captain Hollywood Project, az E-Rotic, a Real Mccoy és a Snap! Turbo B.-vel vezényelték a nosztalgiacsapatást, meg persze az elmaradhatatlan Kozmix és még számos hazai fellépő a gyűlölve imádott kilencvenes évekből. Ezekről a buliról itt írtunk bővebben, a Szeged Televízió pedig ezzel a riporttal összegezte a fesztivált.

Bár a nagyfesztiválok mezőnyében tényleg a legnagyobb nyári bulik szerepelnek, köztük a számtalan szempontból utolérhetetlen Szigettel, nem vagyunk meglepve, hogy SZIN jelenleg az első a közönségszavazáson: a tavaly ötvenéves fesztivál több napon is telt házas volt, amire korábban még soha nem volt példa, ráadásul a legnagyobb sztárfellépő, a Pet Shop Boys az újkori SZIN történetének egyik legjobb koncertjét adta a Partfürdőn. Rajtuk kívül pedig a számtalan hazai fesztiválkedvenc mellett még ott volt Jess Glynne, Wilkinson, Sister Bliss a Faithless-ből, és bár Sean Paul végül a térde miatt nem jött el, nélküle is óriási buli volt a Tisza partján. A tavalyi SZIN-ről írt összes cikkünk és számtalan fotógalériánk megtalálható itt, a Szeged TV pedig ebben a filmben mutatta meg a jubileumi fesztivál számos remek pillanatát:

Apropó jubileum: nem tudjuk nem hozzátenni mindehhez, hogy szerintünk baromi jól mutatna, ha éppen a jubileumi SZIN50 lenne 2018 legjobb fesztiválja!

Versenyben van még egyébként a szavazáson a JATE Klub is Az év zenei klubja címért, de sajnos nem áll olyan jól, mint a többi szegedi versenyző: jelenleg a tizenkettedik. Aki úgy érzi, sok emlékezetes éjszakát töltött Szeged emblematikus szórakozóhelyén, oda is dobhat egy szavazatot.

Szavazni még ezen a héten lehet ide kattintva.

Nem kell hozzá semmi, csak egy email-cím.

kmn

(Borítókép: Szegedi Ifjúsági Napok)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind