A Fidesz odapiszkított Szeged ünnepi asztalára

Vannak olyan pillanatok egy közösség életében, amikor minden jóérzésű ember félreteszi az ellentéteit, a konfliktusait. Amikor a közösség tagjai felülemelkednek a hétköznapi adok-kapokon, és boldogan, őszintén együtt tudnak ünnepelni. Szeged szabadságának 300. évfordulója is ilyen lehetett volna.

2019. május 18. 17:33

A Fidesz odapiszkított Szeged ünnepi asztalára

A helyi Fideszből azonban az utóbbi időkben mintha kiveszett volna a jóérzés. Ahelyett, hogy méltó módon emlékezett volna gyönyörű városunk dicső múltjára, arra használta az ünnepet, hogy belerúgjon a szegediekbe.

  • Miközben a város szekere a rendszerváltás óta nem futott olyan jól, mint most.
  • Miközben egész Szegedet átfogó jóléti beruházások történnek.
  • Miközben sorra újulnak meg a rendelőintézetek, a bölcsődék, az óvodák és az iskolák.
  • És sorra felújítja a város az útjait, parkjait és lakótelepeit, a Fidesz elképesztő negatív kampányt indított.

A kormánypárti képviselők becsmérlő szavakkal sértegetik a szegedieket nap mint nap. Kullogást, lemaradást, válságot és mély gödröt vizionálnak. Pedig Szeged az itt dolgozó emberek szorgalmának és tehetségének köszönhetően talán még sosem volt ilyen ragyogó állapotban. Ezt ünnepelhettük volna most közösen, Szeged Napján.

A 300-as évforduló jó alkalom lett volna, hogy a szegedi Fidesz is méltóságot mutasson végre. Hogy az összefogás városában félretegyék sértettségüket, és legalább az ünnep idején békesség legyen. De úgy látszik, a fővárosból irányított kampányba ez nem fért bele. Az ünnepi évfordulóhoz méltatlan negatív kampányt azzal fejelték meg, hogy a szabadság ünnepén javaslatot tettek a szegedi média teljes cenzúrázására. Míg Botka László és a baloldali városvezetés szolidaritási intézkedéseket vezetett be a város szabadságának ünnepén, addig a szegedi Fidesz egészen más ajándékkal készült. A szegedi Fidesz arról nyújtott be javaslatot, hogy kapcsolják le a szeged.hu-t és zúzzák be a Szegedi Tükröt. A kormánypárt képviselői a 300. évfordulóra emlékezve elvennék a szegediek egyik kedvenc online oldalát, ahol a várossal és a régiónkkal kapcsolatos legfontosabb hírekről értesülhetnek. És felszámolnák az egész településen ingyenesen járó Szegedi Tükröt is, az egyetlen városi kiadványt, amely minden szegedi háztartásba eljut. És amely csak és kizárólag rólunk, szegediekről szól. Tönkre tennék az újságot, amely az itt élő polgárok hétköznapjaival és múltjával foglalkozik. Mindezt Szeged 300. évfordulóján. Míg a város boldogan ünnepelne együtt, a Fidesz csak rombolna.

Nagyon sajnáljuk, hogy idáig jutottunk. Hogy az összetartás városában, a politikai kampány elmérgesedése miatt ma már nem lehet méltósággal ünnepelni. Pedig milyen jó lett volna!