Ez bosszantja legjobban az autósokat az autópályán

Szinten minden autós szembesült már azzal a bosszantó dologgal az autópályán, amikor egy kamion előzi a másik kamiont. A manőver napközben tilos, csak nem foglalkoznak vele a sofőrök. Csongrád megyében, ebben az évben már 400 esetben intézkedtek a rendőrök ilyen szabálysértés miatt.

2019. május 24. 13:00

Ez bosszantja legjobban az autósokat az autópályán

2011 óta tilos előzni a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint ilyen járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között. Azonban ezt a szabályt vagy nem ismerik a kamionosok, vagy nem foglalkoznak vele, hisz melyik autós ne találkozott volna azzal – és ne bosszankodott volna rajta – amikor két kamion „verseng egymással” az autópályán.

A Csongrád megyei autópályákon és autóutakon a rendőrök az év első négy hónapjában közel 400 esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. A szankcionálás mellett a tájékoztatásra is figyelmet fordítanak az intézkedő járőrök. A közlekedési szabályok tudatosítása érdekében többnyelvű tájékoztató szórólapokat adnak át a sofőröknek. A tapasztalatok még mindig azt mutatják, hogy a gépkocsivezetők nem ismerik, vagy nem tartják be az előzésre vonatkozó tilalmat.